Glas Javnosti

DETALJI TRI JEZIVA SAMOUBISTVA NOŽEM: Zašto je ovaj način oduzimanja života drugačiji OD SVIH DRUGIH?

Hronika
Autor: Glas Javnosti

U poslednje vreme Srbiju potresaju pune rubrike crne hronike, a sve izglada kao da tome nema kraja. Ubistva, samoubistva, nasilje u porodici, pa i nesrećni slučajevi mnogo su učestaliji, a samoubistva prednjače i mnogo je onih koji nemaju dovoljno snage da se izbore sa svim problemima koje im je život priredio.

Samoubistva kao takva imaju nekoliko uobičajenih načina izvršenja, tvrde psiholozi. Vešanje, velika doza tableta, skok sa visine, metak... Ipak jedan od načina jeste samoubistvo nožem.

Ono što ga razlikuje od svih drugih jeste činjenica da nema predomišljanja, kao i da onaj ko se odluči na ovaj potez zna kako, zašto i šta tačno radi.

Baka Coka

Baka Stojanka Stojanović Coka (72), juče je pronađena mrtva u svojoj kući na Zvezdari, a njeno telo pronađeno je  sa nožem zabodenim u grudi.

Baka Coka je ostavila oproštajno pismo u kojem je navela da ne može više da izdrži veliki pritisak pod kojim je konstantno i zamolila sina da joj oprosti.

Podsetimo, ona je u septembru 2018. godine ubila iz pištolja investitora Zorana Trifunovića, pošto je bila žrtva njegove ucene da mu proda plac i kuću na Zvezdari gde je hteo da gradi, a na šta ona nije pristala.

Violeta Skorobać Ašanin

Omiljeni estetski hirurg srpskog džet-seta, doktorka Violeta presudila je samo sebi nožem u kupatilu porodičnog stana u centru Beograda u junu ove godine.

Na grudima su joj otkrivene dve plitke rupe, koje su bile fatalne po nju.

Foto: Youtube/Printscreen

Ona je samoubistvo izvršila u porodičnom domu dok su joj tu bili i muž i sin, a njenu odlučnost pokazao je način na koji je to uradila. Nož u grudi je prilično sigurna akcija.

Nakon što se doktorka ubila psiholozi su tvrdili da je reč o ritualnom samoubistvu a tome u prilog idu činjenice: nož u grudi, odlučnost, nije čekala da se osami, fizička snaga koju pokreće samo volja.

Deka u Domu za stare u Novom Sadu

Telo muškarca M. S. (78) pronađeno je sa ubodnom ranom u vratu u ponedeljak oko osam sati ujutru u njegovoj sobi u Domu za stare u Novom naselju u Novom Sadu.

Mediji su naveli da je starac izvršio samoubistvo, jer je osoblje u domu navelo da je i ranije pokušao isto.

Ipak, ovaj put je, prema načinu na koji je to uradio, očigledno da je bio siguran u svoju odluku.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR