Glas Javnosti

DETALJI TRAGEDIJE U STAROJ PAZOVI: Žar od cigarete izazvao POŽAR u kojem su stradali MAJKA I SIN

Hronika
Autor: Glas javnosti

Sedamdesetšestogodišnja starica  Ana R. i njen sin Jaroslav (56) iz Stare Pazove, ugušili su se od dima u porodičnoj kući u Boračkoj ulici, gde su živeli sami.

Tragediju koja se dogodila tokom noći na četvrtak, otkrio je tek ujutru posle 9 časova komšija Miro Šehradski (66) koji došao da obiđe staricu. Prema prvim rezultatima istrage pretpostavlja se da je žar cigarete doveo do smrtnog ishoda majke i sina.

Najbliže komšije iz ulice gde su živeli Ana i Jaroslav, imaju samo reči hvale za staricu, za koju kažu da se zbog bolesti teško kretala.

- To jutro došao sam da je obiđem, da vidim da li joj nešto treba ili da je odvedem do VC- a, ni slutio nisam da ću zateći takav prizor - govori još potresen Miro.

Kako kaže na krevetu je ležao Jaroslav a na fotelji je bila Ana, oba tela su bila naugljenisana.

- U sredu popodne sam video Jaroslava da je bio pijan. Sigurno da je uveče gledao utakmicu, pušio cigaretu i možda ga je san savladao. Od tog žara prvo je krevet počeo da tinja, a onda ostalo u sobi u kojoj su boravili - govori za ''Novosti'' Miro koji je prvi obavestio policiju.

Iz policijske uprave Sremska Mitrovica, potvrđeno je da su u četvrtak pronađena dva beživotna tela i da na njima nema tragova koji ukazuju na krivično delo.

- Od tog dima koji se širio u sobi, njih dvoje su se najverovatnije prvo ugušili, a kasnije ih vatra zahvatila. U sobi su pronađeni opušci cigarete- kaže naš izvor iz istrage.

Komšije iz Boračke ulice, kažu da je Anin suprug pre nekoliko godina preminuo i da su ona i sin ostali sami da žive. Nisu se družili sa komšilukom, već su kako ih oni opisuju bili povučeni.

O ovom događaju policija je obavestila nadležno tužilaštvo a tela su poslata na obdukciju u Institut za sudsku medicinu u Novi Sad.

Miro kaže da je Ana mogla sigurno bi izašla napolje kada je počeo dim da se širi.

- To je soba 4 sa 4 metara u kojoj su boravili zato se brzo i napunila sa dimom. Nisu se grejali na šporet zato vatra i nije mogla da se pojavi sem od cigarete - kaže komšija kojem je jako žao što su se na ovaj način završila dva života.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR