Glas Javnosti

DETALJI TRAGEDIJE U ARILJU: Dečak (15) se UTOPIO u reci Rzav 'SAMO JE NESTAO POD VODOM'! 'Retko koja godina prođe da neko ne strada'!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Velika tragedija u ponedeljak pogodila je Arilje. Dečak (15) utopio se na toku reke Rzav koja protiče kroz ovaj grad.

- U jednom trenutku dečak je samo nestao pod vodom. Njegovi drugari, još neki kupači skočili su u vodu, počela je grozničava potraga po viru dubokom nekoliko metara, uspeli su da pronađu dečaka, izvukli su ga iz vode, neko je odmah pozvao hitnu pomoć, lekari su pokušali reanimaciju, na nesreću, nisu mogli ništa da učine - pričaju očevici tragedije.

Dečak je sa nekoliko drugara u ponedeljak popodne stigao na reku na neuređenu plažu na kojoj je u tom trenutku bilo još kupača.

Završio je osmi razred, ovih dana trebalo je da maturira

-Umesto da ga roditelji spremaju za maturu, za radost, za upis u srednju školu, spremaju sahranu - kaže jedan od komšija porodice, prenosi Kurir.

 

Utapanje 15-godiišnjeg dečaka nije jedini takav slučaj na Rzavu na toku kroz ariljski kraj.

- Retko koja godina prođe da neko ne strada. Radi se uglavnom o neuređenim kupalištima, plažama bez spasilaca, bez kontrole, na tim mestima su virovi duboki i po nekoliko metara, kakav je i Uski vir. Pamtim da se na jednom od tih virova, pre par decenija utopio momak koji je važio za jednog od najboljih plivača u Arilju. Voda Rzava na tom delu je hladna, deca, odrasli, stignu po vrućini, skoče onako zagrejani u vodu, dožive šok i, eto nesreće - kaže Ariljac koji dobro poznaje taj deo Rzava.

Čitavo Virovo, Arilje, oplakuju i žale stradalog dečaka. Komšije pričaju o detetu punom života, lepo vaspitanom dečaku koji se spremao za srednju školu, za život.

Pre tri godine, nedaleko od mesta na kome je u ponedeljak popodne stradao dečak N. N. utopio se petogodišnji B. K. iz naselja iznad reke i to pred očima svog brata i jednog rođaka koji je bio sa dečacima kraj reke. Dečak se igrao na obali, u jednom trenuku krenuo je ka vodi, ne obazirući se na povike rođaka da stane. Koji sekund kasnije, dete se najverovatnije okliznulo, upalo u vodu, svi pokušaji rođaka da ga izvuku iz nabujale reke nisu uspeli.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR