Glas Javnosti

DETALJI TEŠKE SAOBRAĆAJKE KOD LOZNICE: Vozač kombija Goran poginuo trbuhom za kruhom, OKLEVAO DA POĐE NA PUT

Hronika
Autor: Glas javnosti

U teškoj saobraćajnoj nesreći na putu Zavlaka-Tekeriš jutros su poginule četiri osobe, dve su teško povređene, a jedna je zadobila lakše telesne povrede.

Saobraćajka se dogodila oko 6.30 časova, a sudarili su se kombi lozničkih registarskih oznaka koji je prevozio sezonske radnike, berače jagoda, i kamion novosadskih tablica. Na licu mesta su poginule četiri osobe dok su povređeni prebačeni u lozničku Opštu bolnicu.

Prema prvim saznanjima nastradali kod sebe nisu imali lična dokumenta i nije bilo odmah moguće utvrditi njihov identitet, ali su prema nezvaničnim informacijama poginuli vozač kombija Goran Mršić iz Joševe, kao i žene Sofija B, Radojka J. i muškarac Radislav T. svi iz Jadranske Lešnice, dok je za volanom kamiona bio je Milenko T. iz Novog Sada, koji je priveden na alkotestiranje, a ustanovljeno je da nije imao alkohola u krvi. Teške povrede dobili su S.Z, D.Z.i L.M.

Kako je rekla portparola lozničke bolnice Dragana Mitrović u ovu ustanovu su primljene tri osobe, dve sa teškim telesnim povredama od kojih jedna sa povredama unutrašnjih organa, jedna ima povrede grudnog koša dok je treća smeštena na Odeljenje ortopedije.

 

Usled udesa je došlo do obustavljanja saobraćaja na ovoj deonici i on je bio preusmeravan na alternativne putne pravce. O silini udarca svedoči potpuno uništen prednji deo kombija u kome su se nalazili sezonski radnici, a prema prvim saznanjima kombi je sa sporednog puta, obeleženog saobraćajnim znakom stop, želeo da se uključi na glavni put kada je došlo do sudara sa terenim kamionom koji je iz pravca Šapca stigao u Tekeriš.

– Velika tragedija. Znam neke od tih ljudi, nisu svi iz Joševe, ima ih i iz susedne Jadranske Lešnice. Išli su da beru jagode, da zarade neki dinar, mislim u šabačko selo Vojulac. Čujem da se vozaču kombija jutros nije išlo, ali, eto što ti je sudbina. Nije to mesto baš pregledno, verovatno je mislio da nema nikoga i krenuo da se uključi na glavni put kad eto belaja.

Mediji navode da je vest o tragičnoj nesreći odjeknula je i u Jadranskoj Lešnici. Meštani su šokirani da su u trenu ugašena četiri života i da su troje poginulih iz njihovog sela.

– Eto šta ti je život. Ideš, radiš, poraniš da bereš jagode i zaradiš neku paru, ali ne da ti se, u ranu zoru naiđe kamion, sekund nepažnje, brzine, ko zna čega, i ode glava – komentarišu u Jadranskoj Lešnici. 

Tragedijom porodice Mršić pogođeni su  svi u Tekerišu, imajući na umu njihovu tešku porodičnu situaciju.

- Moj rođak je svako jutro išao da bere jagode, imao je četvoro male dece, jedno boluje od leukemije... Bavio se i mehanikom, pomagao je svima, svi ga znaju kao dobrog čoveka - naveo je rođak poginulog Gorana Mršića.

 

 

Goranov poznanik, dodatno je zabrinut i za život teško povređene Goranove supruge.

- Mučenik je išao da prehrani četvoro male dece, ona su sva jedno drugom od uveta do uveta i pitanje je da li će im i majka ostati živa. Goran je poginuo u borbi za parče hleba - rekao je vidno pogođen zbog tragedije Goranov poznanik, koji kaže da ima decu istog uzrasta kao i stradali Mršići.

Očevidac smatra da je nesreća nastala zbog raskrsnice, koja, kako naglašava, "niti ima znaka niti je pregledna".

- Čovek se nije zaustavio na znak stop, nije imao da reaguje i desilo se što se desilo - rekao je on, a preneo Telegraf.rs.

Ostali meštani sa kojima su novinari razgovarali, ponavljaju da je nesreća strašna i naglašavaju da put na kome se sudar dogodio nije prometan, ali je raskrsnica nepregledna. Upravo zbog toga jedan od meštana kaže da uvek, kada mora da ide preko te raskrsnice, izlazi na drugu stranu iako pravi prekršaj.

- Ali bolje živ u prekršaju, nego mrtav - rekao je meštanin Tekeriša.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR