Glas Javnosti

Detalji stravičnog požara u Novom Sadu: Vojislav i Đorđe pronađeni mrtvi na zgarištu fabrike

Hronika
Autor: Glas javnosti

Novosađani Vojislav Nedić (48) i Đorđe Bajić (62) nastradali su u stravičnom požaru koji je jutros oko devet sati izbio u fabrici “Koteks viskofan” u Primorskoj ulici u Novom Sadu, dok se jedan muškarac (40) nagutao dima.

Vatra je buknula u jednoj od hala fabrike, koja je u vlasništvu španske firme koja se bavi proizvodnjom kolagenih omotača za mesnu industriju, a kako su ispričali radnici koji su uspeli da se spasu, pre požara začula se snažna detonacija, piše Kurir.

Prvo se čulo nešto kao strujni udar, nakon čega je usledila eksplozija. Svi smo odmah pobegli napolje da spasemo živu glavu. Kada smo izašli, shvatili smo da nam nema dvojice kolega. Pomislili smo da su tu negde, da od gužve ne možemo da ih nađemo. Nadali smo se da je sve u redu, ali, nažalost, kasnije smo čuli šta se desilo. Strašno - ispričao je jedan radnik i dodao: Uzrok požara još uvek se ispituje, a ispituje se da li je u pitanju kvar na instalacijama. Ništa ne znamo.

 Dim je pokuljao, vatra je počela da se širi. Mi smo mahnito izlazili… Mnogo vatrogasaca je došlo da gase požar, a kada su ugasili plamen, našli su tela dvojice kolega. Ne znamo kako nisu uspeli da izađu, verovatno se nisu snašli u trenutku, ipak se sve to brzo izdešavalo. Moguće je da ih je dim ošamutio i da su zato nastradali - rekli su uznemireni radnici.

Iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć su rekli da je jedan radnik prevezen u Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici.

Intervenisale su dve ekipe. Lekari su zatekli dve osobe bez znakova života i mogli su samo da konstatuju smrt. Još jedan muškarac je hitno prebačen u bolnicu zbog prevelike izloženosti dimu - rekli su iz Hitne pomoći.

U gašenju požara je, kako su saopštili iz MUP, učestvovalo 20 vatrogasaca-spasilaca sa osam vozila, a na lice mesta bile su upućene i dve cisterne sa vodom JKP “Gradske čistoće”. Požar je ugašen posle skoro tri sata. 

(Izvor Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR