Glas Javnosti

DETALJI STRAVIČNOG POŽARA U RUMI: Devojčica (7) nije uspela da umakne vatri, majka dozivala pomoć, decu spasavao ujak (17)!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Devojčica Lj. J. (7) poginula je u požaru u naselju Šašinci kod Rume. Devojčica je pokušala da pobegne u drugu sobu, ali se od dima onesvetila, i tu je i stradala. Njena majka (28), sestre stare 9, 5 i 4 godine teško su povređene i prebačene u bolnicu. Požar je izazvala sveća, koja je u kupatilu pala i zapalila ostatak kuće.

Majka još ne zna da joj je jedna ćerka preminula u vatrenoj stihiji koja je izbila u petak

Tragedija se dogodila u petak u četiri sata ujutru, a nesrećnu decu iz požara je spasavao ujak, mladić star 17 godina.

- Moja sestra je s decom i bratom spavala u kući kad je izbio požar. Najverovatnije je krenuo iz kupatila i raširio se po kući. Budila je brata i vikala da im gori kuća - priča za Kurir Ljilja J, tetka devojčica i dodaje:

- On je izvukao tri sestričine koje su spavale u dnevnoj sobi, ali se Lj. J. uplašila i pobegla u drugu sobu. Tu se onesvestila i on nije mogao od dima da dođe do nje. Posle je i tu prostoriju zahvatio požar, piše Telegraf.

Kako kaže, vatrogasci su ugasili požar, a sestra i deca su prebačeni u bolnice.

Majka i dve starije devojčice nalaze se u bolnici u Sremskoj Mitrovici, dok je treća u Tiršovoj.

- Devojčici je opečen stomak, a mojoj sestri ruka i lice. Ona ne zna da joj je ćerka nastradala, misli da je izvučena. Sestre stalno pitaju gde im je sestra, dozivaju je, pitaju se zašto nema njihove seke - kaze neutešna Ljilja.

Inače, majku nastradale devojčice muž je ostavio dok je bila trudna.

- Za decu ne pita i tvrdi da su dve devojčice njegove ćerke, a ove dve mlađe ne, iako on dolazi povremeno. Strašna tragedija nas je zadesila. Nije imala struju godinu dana, sedeli su uz sveću - pričaju njene sestre.

Kako kažu, njih je u porodici devetoro braće i sestara.

- Naš brat koji je spasavao devojčice bio je kod njih, spavao je tamo. Ni njemu sad nije dobro, nagutao se dima, mislimo da ćemo ga odvesti u bolnicu pošto ne može da se probudi - dodaju sestre.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 
 

HOROSKOP