Glas Javnosti

DETALJI PORODIČNOG NASILJA NA VRAČARU: Osmogodišnjak SAM prijavio policiji OČUHOVO ZLOSTAVLJANJE!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Mirsad M. (24) uhapšen je zbog sumnje, da je prethodnih godinu dana tukao svog pastorka. Osim Mirsada, uhapšena je i dečakova majka Katarina M. zbog sumnje da je maltretiranje dopustila.

Kako mediji saznaju ovaj stravičan slučaj porodičnog nasilja prijavio je sam dečak L.M. (8).

Osmogodišnjak je prvo svom drugu ispričao da trpi zlostavljanje već više od godinu dana, nakon čega su se mališani zajedno uputili u policiju gde su ispričali šta se delo. 

 

Kako se spekulišre, Mirsad M. je živeo u vanbračnoj zajdenici sa dečakovom majkom Katarinom, na teritoriji Vračara u iznajmljenom stanu. 

Dečak tvrdi da nasilje trpi od perioda maja 2020. godine i da ga je očuh svaki put bez razloga tukao. Prema opisu povreda ustanovljeno je da je dečak zadobio teške telesne povrede, ali i da je majka Katarina M, maltretiranje svog sina nemo posmatrala. 

Kako je navedeno u krivičnoj prijavi, majka je dečaku svaki put kada bi plakao nakon pretpljenih batina, govorila da prekine. 

 

U utorak 15. juna dečak je nakon još jednih pretpljenih batina od strane očuha, prijavio svoj slučaj u kojem je bio žrtva porodičnog nasilja. 

Krivična prijava protiv Mirsada M. podneta je Prvom osnovnom javnom tužilaštvu, a u saopštenju tužilaštva koje je pokrenulo istragu, stoji da je Mirsad M. naneo detetu teške telesne povrede u predelu vrata i desne nadlaktice. 

Majka dečaka Katarina M. je prema članu 127 KZ, počinila delo Nepružanja pomoći, zbog čega se smatra da je izvšila krivično delo. 

 

Istog dana, po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, osumnjičeni očuh i majka uhapšeni su i određeno im je zadržavanje do 48 sati. Mirsadu M. zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo Nasilje u porodici, a osumnjičenoj Katarini M. zbog krivičnog dela Nepružanje pomoći i krivičnog dela Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

 

Juče su oboje saslušani u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužioca u Beogradu, gde su negirali izvršenje pomenutih krivičnih dela koja im se stavljaju na teret. 

Postupajući zamenik javnog tužioca je nakon saslušanja predložio Prvom osnovnom sudu u Beogradu da prema osumnjičenima odredi pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo. 

Katarini M. je pored pomenutog krivičnog dela- nepružanje pomoći, na teret stavljeno i krivično delo zapuštanja i zlostavljanja maloletnog lica. 

Foto: Društvene mreže

Ona je u maju 2020. godine nakon stupanja u emotivnu vezu sa Mirsadom m, napustila stan u kojem je do tada živela sa osmogodišnjim sinom i svojom majkom. 

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR