Glas Javnosti

DETALJI NIŠKOG POŽARA: Vatra je mogla da zahvati i starački dom (FOTO+VIEO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Strašan požar koji je sinoć progutao magacine i dve proizvodne hale u naselju 9. maj, na granici sa selom Mramor približio se Domu za smeštaj starih lica, što je unelo strah i kod korisnika i među osobljem.

Vatrena stihija koja buknula oko 20 sati iz za sada još uvek nepoznatih razloga, prepala je starije Nišlije smeštene u domu jer se oblak crnog dima nadvijao nad zgradom uslet takvog pravca vetra.

Kako prenose mediji vatra bi se razbuktala možda i ka domu da iz Centra nisu reagovali na vrene i pozajmili vodu iz svoja dva od osam hidranata vatrogascima koji su potvrdili rukovodstvu da nema potrebe za evakuacijom.

 

- Vatra i gust crni dim su nas jako uplašili. Bili smo spremni da se evakuišemo, ali smo stupili u kontakt sa vatrogascima koji su nam rekli da ne moramo da izlazimo iz zgrade. Pomogli smo tako što smo dali vidu iz naših hidranata. Uplašili smo se jer nam se učinilo da vatra nadolazi - rekla je Ivana Nikolić direktorka centra, a preneo Kurir.

Na ovom prostoru postoji desetak hala koje služe kao magacini ili proizvodne hale. One se izdaju raznim firmama. U požaru su izgoreli magacini pića, slatkiša, mašina za kazina i drugo.

Prema rečima jednog od korisnika izgorelih magacina šteta nije mala.

- Izgorela nam je hala za proizvodnju nameštaja. Iverice, mašine, šteta je nekoliko desetina hiljada evra - kratko je prokomentarisao on.

 

O uzroku požara se još nagađa dok se potpuno ne ugasi izgorela roba. Jedni kažu da je kvar na instalacijama izazvao vatru u jednoj hali dok drugi kažu da je neko od radnika zaboravio nešto da isključi!? Svedoci se slažu da je iz jedne hale krenula vatra tako da će se u njoj verovatno fokusirati istražni organi.

Kako kažu iz vatrogasne službe požar su ugasili u roku od nešto više od tri sata, mada se neka roba još dimila rano jutros. Ukupna materijalna šteta se meri milionima dinara.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR