Glas Javnosti

DETALJI NESREĆE U IVANJICI: 'Izgledalo je jezivo, jednu ruku uopšte nije imao do lakta, a na drugoj je bilo delova koji su zdrobljeni i izgnječeni'!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Na radnom mestu u Ivanjici, radniku S.G. (59) mašina je sinoć iščupala obe ruke do lakta, te je on hitno prebačen iz ivanjičkog doma zdravlja u Opštu bolnicu, gde je operisan.

Pod još neutvrđenim okolnostima, S. G. je ostao bez ruku, a kolege koje su bili svedoci ovog nemilog događaja, odmah su reagovali i podvezali su mu obe ruke kako ne bi iskrvario.

Ova nezgoda se, kako saznajemo, dogodila u drugoj smeni u ovoj fabrici, koja je otvorena sredinom prošle godine. Radnik S. G., inače odličan majstor, alatničar došao je na intervenciju u pogon i to na mašini koja mu je bukvalno zdrobila obe ruke. Pod još neutvrđenim okolnostima, S. G. je ostao bez ruku, a kolege koje su bili svedoci ovog nemilog događaja, odmah su reagovali i podvezali su mu obe ruke kako ne bi iskrvario na smrt.

-Mi smo poziv primili oko 20 časova, a odmah potom, jer se ta fabrika nalazi nedaleko od Doma zdravlja, pojavili su se radnici sa kolegom S. G. - ispričala je za Alo dr Marijana Lišanin iz ivanjičke Hitne pomoći.

 

-Prizor je bio nestvaran. Jednu ruku uopšte nije imao do lakta, a na drugoj je bilo delova koji su zdrobljeni i izgnječeni. Moram da kažem da su njegove kolege odradile dobar posao, jer su uspeli da smanje krvarenje. Zamislite da čovek ostane bez oba ekstremiteta sa velikim krvnim sudovima, kakvo je to kravrenje... Potom smo i mi brzo reagovali i uspeli smo da zaustavimo krvarenje, pa je pacijent u relativno stabilnom stanju transportovan u čačansku bolnicu, gde je odmah po prijemu uveden u operacionu salu.-

Prema saznanjima medija,  inspekcija rada je danas izašla na teren, obišla pogon u fabrici i započeli inspekcijski nadzor. Oni će koristiti i video nadzor koji, inače, postoji u ovom preduzeću, a koji će, nadaju se u inspekciji, olakšati njihov posao, te da će utvrditi sve okolnosti pod kojim se dogodila ova nezgoda.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR