Glas Javnosti

Detalji krvave likvidacije Baranina Miloša Peruničića: Izrešetan u ratu narko klanova sa Balkana i iz Kolumbije (VIDEO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Baranin Miloš Peruničić (41), koji je u utorak ubijen u Marbelji, živeo je u Španiji pod lažnim imenom kao Slaviša Z. iz Bosne i Hercegovine, a tamošnji istražitelji veruju da je on ubijen u ratu balkanskog i kolumbijskog kartela.

Kako su otkrili španski mediji, Peruničić je proveo šest godina u španskom zatvoru zbog šverca 31 kilograma kokaina, a osuđen je pod lažnim identitetom.

- Policija i dalje traga za napadačem, kog su svedoci opisali kao muškarca srednjeg rasta i kratke kose, obučenog kao mornar. Motor kojim je pobegao s mesta zločina nađen je u sredu - otkrili su izvori i dodali da je zabunu u istrazi napravilo to što je likvidirani Peruničić u toj državi boravio pod lažnim imenom.

- Utvrđeno je da je u Španiju došao 2013, i to kao državljanin Bosne i Hercegovine pod imenom Slaviša Z. Godinu dana kasnije je bio uhapšen na jedrilici s dvojicom Španaca. Na jedrilici je tada nađen kokain. Slaviša Z., odnosno Miloš Peruničić, izašao je iz zatvora pre osam meseci, a za mesec dana je trebalo da bude proteran iz države - naveli su izvori tamošnjih medija.

Istražitelji ispituju motive surove likvidacije koja se dogodila usred bela dana na pešačkom prelazu.

- Zasad sve ukazuje na to da je reč o obračunu balkanske mafije i mafije iz Kolumbije. Na teritoriji Kosta del Sola ove dve mafije se povezuju i zajedno trguju drogom koja stiže iz Južne Amerike. Ali upravo iz istih razloga - zbog trgovine kokainom, pranja novca i unajmljivanja plaćenih ubica jedni od drugih, oni često ratuju na teritoriji Španije - otkrili su izvori španskih medija. Upravo zbog toga u martu prošle godine Nacionalna policija oformila posebnu jedinicu za borbu protiv organizovanog kriminala.Kako navode, Miloš Peruničić je kao Slaviša Z. iz zatvora izašao početkom prošle godine. Vratio se u Marbelju i uselio u luksuzni kvart, u kom stanovi koštaju oko 800.000 evra.

- Interesantno je da je živeo u luksuznom kvartu, iako mu je zbog toga što nema porodicu, niti redovna primanja u roku od narednih mesec dana pretilo proterivanje. Peruničić se borio da ostane u Španiji, nije želeo da napusti zemlju. 

Nije jasno kako je zarađivao za život, jer su mu navodno poznanici nudili posao kada je izašao iz zatvora, ali pošto je bio pred proterivanjem i nije imao uredne papire, navodno ih je odbio jer nije hteo da ih "uvlači u nevolje" - preneli su oni.

Tokom boravka iza rešetaka, prema rečima Peruničićevog španskog advokata, on se pokazao kao odličan sportista. 

- Bio je dobar momak, nije pravio probleme. Bio je cenjen zbog kruga prijatelja u Marbelji, ali i izuzetno dobar sportista - rekao je njegov advokat i dodao da mu je tokom boravka iza rešetaka španski ministar unutrašnjih poslova dao diplomu najboljeg sportiste godine.

(izvor: Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR