Glas Javnosti

DETALJI GNUSNOG SILOVANJA DEČAKA (9) U SREMSKIM KARLOVCIMA: Roditelje začudilo što je spavao duže nego obično: Zbunjeni smo

Hronika
Autor: Glas javnosti

Novosadska policija i dalje intenzivno radi na rasvetljavanju gnusnog zločina koji se dogodio u noći između subote i nedelje kada je u Sremskim Karlovcima silovan jedan devetogodišnji dečak. Dečak je silovan na rođendanskoj žurci u naselju Čerat na koju ga je odveo rođak.

- Dečaka je na proslavu rođendana odveo rođak i ostali su tamo do ranih jutarnjih časova. Kada se vratio kući dečak je legao i spavao duže nego inače. Posle toga se čudno ponašao što je roditeljima bilo sumnjivo pa su ga odveli kod lekara na pregled gde je utvrđeno da je seksualno zlostavljan. Slučaj je odmah prijavljen policiji koja je hitno preduzela sve potrebne mere u cilju nalaženja počinioca. S obzirom na to da je na žurci bilo puno ljudi, policija vrši detaljne razgovore sa svim svedocima koji su bili tamo kobne večeri, vrše se neophodna veštačenja i preduzimaju druge mere i radnje za utvrđivanje svih činjenica i okolnosti ovog krivičnog dela - rekao je izvor blizak istrazi.

Prema rečima sagovornika, dragocen je iskaz dečaka koji je dao u bolnici odmah nakon otkrivenog zločina te se nadaju da će ih odvesti na pravi put u potrazi za silovateljem.

- Dečak ima blaži oblik invaliditeta, odnosno nagluv je, a samim tim da verovatno zbog toga i malo otežano priča. Ipak, sposoban je za komuniciranje i dao je iskaz policiji u prisustvu roditelja i stručnjaka Centra za socijalni rad tako da se nadamo da će njegova izjava uz sav prikupljen dokazni materijal i druge izjave svedoka dovesti brzo do hvatanja počinioca pomenutog krivičnog dela – priča izvor .

U naselju Čerat i dalje u neverici pričaju o pomenutom događaju i ne mogu da veruju da je tako nešto zadesilo njihovog malog komšiju.

- Potpuno smo zatečeni i ne znamo ni šta da mislimo. Užasno je da se to dogodi bilo kome, a kamoli jednom detetu. Nadamo se da će brzo uhapsiti krivca i da će propisno odgovarati za svoj zločin – pričaju meštani Čerata uz napomenu da ne pamte da se u njihovom komšiluku ikada desilo tako nešto.

Silovani dečak nalazi se pod stalnim nadzorom lekara u novosadskom Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine gde mu je ukazana lekarska i psihološka pomoć a u čitav slučaj uključili su se i stručnjaci Centra za socijalni rad.

 Dečakov otac nije želeo da priča o ovom strašnom događaju odmahujući glavom u neverici.

- Još smo zbunjeni i zatečeni. Najbitnije je da se moj sin oseća dobro. Ne želim da pričam o slučaju dokle god policija ne uhapsi počinioca što se nadam da će biti uskoro - kratak je bio otac nesrećnog dečaka.

(Izvor:Blic)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR