Glas Javnosti

DEDA DEVOJČICE (2) KOJU JE UBIO OČUH MONSTRUM OČAJAN: Imao sam loš predosećaj, zvao sam snahu da mi dozvoli da uzmem dete!

Hronika
Autor: Glas javnosti/Kurir

Deda po ocu dvogodišnje devojčice iz Zaječara koju je očuh zverski nasrmt pretukao, N. V. kaže da je imao loš osećaj i da je mogao da spase dete.


- Kao da me nešto teralo, ja sam tog crnog 21. kada mi je unučica ubijena, telefonom zvao njenu majku, moju bivšu snaju, da mi dozvoli odmah dođem i uzmem malo dete kod sebe. Mesec dana je nisam video, uželeo sam se. Ali, mi nije dala da dođem i uzmem je malo kod nas – priča deda kroz suze.


Kako kaže, od batinanja i možda još gorih stvari, spasao je starijeg brata i sestru ubijene devojčice.

- Ubrzo nakon što je bivša snaja odvela troje unučadi, pre više meseci, ja sam našao gde žive i otišao tamo da vidim dečicu. Tada su me dvoje starijih unuka obuhvatili oko nogu i nisu hteli da se odvoje od mene, pa sam ih poveo sa sobom. Nekako sam osetio da nešto nije u redu, ali nisam znao šta... – priča ucveljeni deda.


Pošto je odveo decu, majka, iako je pred njom deda uzeo dečicu, otišla je u policiju i prijavila ga za otmicu. Policija je pozvala dedu na razgovor, dvoje dece je vraćeno majci.

- Kao da je juče bilo, a bilo je pre oko tri meseca. Tada me je pozvao unuk telefonom i plačući ispričao da ga očuh zverski prebija, da ga baca o pod, da ga podigne i udara o zid. Ja sam odmah otišao kod njih i hteo svu decu da odvedem kod nas.


Njihova majka je samo ćutala. Znala je što uzimam decu. Ali, kada sam hteo i malenu unuku da uzmem u naručje, nije mi dala. Rekla je da ne može, da samo smem da odvedem dvoje starije dece. Šta sam mogao, već me bila prijavila za otmicu. Mislio sam, neće zlotvor i nju da tuče, premalena je. Ubrzo su kod nas došli iz Centra za socijalni rad i kazali nam da devojčica pripada majci – priča deda.


Ovaj neutešni čovek dodaje:

-Želim da oboje idu na doživotni zatvor, da nikada ne izađu na slobodu. Unuka nije imala ni dve godine, već 18 meseci. Planirali smo joj krštenje kada joj bude drugi rođendan...- neutešno kaže deda.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR