Glas Javnosti

DEČACI SE IGRALI PA NAIŠLI NA ORUŽJE: U napuštenoj kući u Bogatiću pronađena 'ZOLJA'

Hronika
Autor: Glas javnosti

U centru Sovljaka, mesta kod Bogatića, policija je došla na teren po pozivu oca dečaka koji su se igrali u napuštenoj kući i pri tom pronašli "Zolju".

U napuštenoj kući u centru Sovljaka, kod Bogatića, dva dečaka stara 10 godina su pronašla "Zolju", ručni protivoklopni raketni bacač M-80. Pozvali su još dvojicu drugova iz komšiluka da se pohvale nesvakidašnjim otkrićem, a onda i njihovog oca koji je pozvao policijsku stanicu u Bogatiću.

- Deca su se igrala i u jednom trenutku su se našli u blizini te kuće. Ona je započeta pre dvadeset, trideset godina i nikad nije završena, a sada je ruina od koje su ostali samo zidovi obrasli u šiblje. Nekako su ušla unutra i tamo spazila oružje - priča Jelena Krajčinović, majka jednog od dečaka.

Prema priči dečaka oruđe nije bilo sakriveno, a u selu ni ne slute kako je tu dospelo.

- Najvažnije je da su deca dobro. Neko priča kako su iz radoznalosti pomerali bacač, moglo je svašta da se dogodi. Prolaze ljudi ulicom pored kuće, u blizini je i škola, dobro je što se ovako završilo - kaže jedan meštanin Sovljaka.

Policajci obezbeđuju mesto gde je pronađeno opasno naoružanje. Očekuje se da u selo stignu stručnjaci koji će ga pregledati i bezbedno uništiti.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR