Glas Javnosti
posta

DANAS ZAVRŠNE REČI NA SUĐENJU ČABA DERU I ALENU CIGLERU: Završava se proces za ubistvo na Banovom Brdu!

Hronika
Autor: Glas javnosti

U Višem sudu u Beogradu danas treba da se održe završne reči na suđenju Čaba Deru i Alenu Cigleru povodom optužbi da su kao saizvršioci ubili Nebojšu Markovića na Banovom Brdu 5. januara 2019. godine.

Nakon završnih reči tužilaštva, okrivljenih i njihovih advokata, sud će zakazati izricanje prvostepene presude.

Deru se za saizvršilaštvo u Markovićevom ubistvu sudi u odstustvu, jer je u pritvoru u Budimpešti gde se protiv njega vodi postupak za dva ubistva 2018. godine, a pred beogradskim sudom ga zastupa advokat, koji mu je postavljen po službenoj dužnosti.

pixabay

Zbog ubistva Mađarskog biznismena, kao i još jednog ubistva u Amsterdamu, Der je u Budimpešti prvostepenom presudom osuđen na doživotni zatvor.

Cigler se nalazi u pritvoru u Beogradu.

Izlažući odbranu na suđenju on je tvrdio da ga je Der doveo u zabludu tražeći od njega samo prevoz do Subotice, da bi onda promenio plan, pa tražio da ga vozi i do Banovog brda, gde je izvršio ubistvo i uvukao njega (Ciglera) u teško krivično delo.

Der je nakon bekstva iz Srbije uhapšen po poternici u Pragu početkom marta 2019. godine, odakle je ižručen Mađarskoj.

Derova i Ciglerova žrtva, Marković, navodno je ubijen slučajno.

Prema pisanju medija, njihova meta je zapravo bio njegov šurak Aleksandar Šarac, koji sredinom oktobra 2020. preminuo u bolnici nakon što je u sred dana upucan u garaži Tržnog centra Ušće na Novom Beogradu.

Šarac je ispitan ranije kao svedok u istrazi, a za njegovo ubistvo osumnjičen je Lazar Ilić koji je nedavno uhapšen u Budvi, zbog sumnje da je planirao likvidaciju jednog lokalca.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI