Glas Javnosti

DANAS OBDUKCIJA DETETA (4) KOJE JE UMRLO KAD JE PROGUTALO ŽIR U VRTIĆU: Kamere snimile dečaka kako pada

Hronika
Autor: Glas javnosti

Danas će biti obavljena obdukcija deteta (4) koje je preminulo pošto je progutalo žir u vrtiću.

- Naložili smo brojne radnje kako bismo do detalja otkrili sve okolnosti ovog događaja. Tražili smo da nam dostave kompletnu medicinsku dokumentaciju iz sve tri zdravstvene ustanove u Vladičinom Hanu, Surdulici i Nišu, kao i snimke sa kamera u vrtiću – kaže Dragan Nikolić iz OJT u Vladičinom Hanu.

Brojne priče kolaju Vladičinim Hanom o tome kako je došlo do toga da dete proguta žir, jedna od njih je i da se sve desilo dok su deca spavala, te da je mališanu drugo dete ubacilo žir u usta.

- Sve te priče su sada zaista degutantne. Istražni organi rade svoj posao, u policiji mi je rečeno da postoji snimak iz hodnika gde je dete palo. Videćemo tokom istrage i mislim da ne bi trebalo da se bavimo spekulacijama – kaže Nikolić.Takođe, iz OJT navode da bi tek nakon rezultata obdukcije, uvida u svu medicinsku dokumentaciju, izjava svedoka i analize ostalih okolnosti, mogli da kažu neke detalje u vezi ovog događaja.

- Prema onome što je policija videla sa nadzornih kamera, dečak je izašao u hodnik i počeo da pada. Ostale detalje ispitujemo - kažu iz OJT.

U dom porodice Đokić neprestano od juče dolaze prijatelji i poznanici kako bi izjavili porodici saučešće. Telo deteta bi danas trebalo da bude dopremljeno u Vladičin Han nakon obdukcije, a dečak će biti najverovatnije sahranjen u petak.

U Vladičinom Hanu vlada muk i neverica, naročito u naselju gde je mališan živeo. Prijatelji, komšije i rodbina, dolaze u kuću porodice, ali utehe za roditelje nema.

- Majka se raspada od bola, nema reči utehe za roditelje. Otac jedva stoji na nogama - kaže jedan od njihovih prijatelja.

Roditelji bi danas, prema priči prijatelja, trebalo da preuzmu posmrtne ostatke dečaka iz KC Niš.

U Vladičinom Hanu proglašena su dva dana žalosti zbog smrti dečaka D.D.

Glas javnosti/Novosti/Telegraf

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR