Glas Javnosti

DA NE POVERUJEŠ! Ovde je Dijana Hrkalović udomila svoje “vojnike”

Hronika
Autor: Glas javnosti

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka u MUP-u i te kako je znala da nagradi svoje odane ljude. Naravno, nagrade je davala iz državnih resursa.

Prva njena ekipa, koju je još 30. decembra 2015. godine detaljno opisao u krivičnoj prijavi Tužilaštvu za organizovani kriminal radnika MUP-a Dejan Tripković, diplomirani inženjer elektrotehnike, bili su Goran Papić, Vladimir Tintor, Darko Luković, Srećko Lazić, Dejan Udovičić, Aleksandar Ljubičić, Marko Zorica i Dejan Pejić. Ova ekipa je, po Trpkovićevoj prijavi, radila u Odeljenje za poslove bezbednosti Kabineta ministra unutrašnjih poslova i nezakonito prisluškivala i pratila više od 100 osoba iz vlasti, opozicije, policije...

Po prestanku rada raspoređeni su po drugim sektorima i naravno uz bolje položaje i kabinetske plate. Ali, neki su nagrađeni putom u diplomatiju.

Tako je Dejan Udovičić, dugogodišnji operativac Odeljenja, poslat u Austriju. Tačnije postavljen je za konzula Srbije u Salzburgu.

 

PINOKIO! Četiri neistine o Dijani Hrkalović u kojima je uhvaćen NEBOJŠA STEFANOVIĆ

PINOKIO! Četiri neistine o Dijani Hrkalović u kojima je uhvaćen NEBOJŠA STEFANOVIĆ

I njegov kolega iz odeljenja Vladimir Tintor, koji je 2014. godine iz građanstva sa srednjom školom došao u MUP zajedno sa Goranom Papićem, spakovao je kofere i otputovao u inostranstvo. On je, međutim, dobio niži položaj – policijski ataše, ali u Ambasadi Srbije u Rimu.

Za to vreme, Trpković koji je prvi jasno i glasno prijavio zloupotrebe grupe Dijane Hrkalović šikanira, premeštan na niža radna mesta u MUP-u...

Ali, Dijana Hrkalović je uhapšena 15. septembra i potom joj je određen pritvor do 30 dana. Krivičnom prijavom se tereti da je uticala na Dejana Milenkovića, tadašnjeg načelnika Odeljenja za specijalne istražne metode, da ne dostavi na vreme tužilaštvu pojedine izveštaje o ubistvu Vlastimira Miloševića, koje je široj javnosti poznato kao "ubistvo na šinama". Za to ubistvo bio je optužen upravo Veljko Belivuk, ali je kasnije pravosnažno oslobođen usled nedostatka dokaza.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Veki u 26.10.2021 10:15:15 h
     0 
Ljudi sa srednjom skolom korumprani dobijaju radno mesto atasea i ambasadora, a covek sa fakultetom i to jos etf om se sikanira , jer nije potkupljiv. To je slika Vuciceve Srbije. Uspesne i prosperitetne.