Glas Javnosti

DA LI POLICIJA SAD OZBILJNO LUTA? Traga se za telom Danke Ilić, pretražuje se selo Sumrakovac

Hronika
Autor: Glas javnosti

Nastavlja se potraga za telom dvogodišnje Danke ilić iz Bora.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova kažu da pretražuju selo Sumrakovac koje je od sela Zlot udaljeno oko 13 kilometara.

Od Zlota do Sumrakovca ima više mogućih ruta, uglavnom se radi o putevima za poljoprivrednu mehanizaciju, bez asfalta, sa tucanikom, a oko puta je šiblje. Dakle, reč je o veoma nepristupačnom terenu.

Sumrakovac je i u prvim danima potrage bio u fokusu, nakon toga je potraga za telom bila usmerena ka rodnom mestu jednog od osumnjičenih, odnosno ka Zlotu i njegovom širem okruženju.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije (UKP) iz Beograda i Bora od utorka pregledaju okolinu kuće Dejana Dragijevića osumnjičenog za ubistvo male Danke.


(Foto: Privatna arhiva)

U ponedeljak je pretraživan drugi deo Lazarevog kanjona, nakon što je policija, zajedno sa spasilačkim timom i Gorskom službom spasavanja, obišla prvih 3,5 kilometara. Pretražena je i jama iznad kanjona, doboka 70 metara.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta na porodičnom imanju.


Posle 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, policija je uhapsila dva 50-godišnja muškarca iz Bora, osumnjičena za ubistvo, i oni su sprovedeni u Više javno tužilaštvo u Zaječaru na saslušanje.

Reč je o radnicima „Vodovoda“, kojima je određen pritvor do 30 dana. Na teret im se stavlja krivično delo – teško ubistvo u saizvršilaštvu.


Lazarev kanjon   (Foto: Printskrin RTS)

Tužilaštvo je saopštilo da je Dejan Dragijević priznao zločin, dok se Srđan Janković branio ćutanjem.

Uhapšeni su otac i brat jednog od osumnjičenih zbog sumnje da su pomogli da se telo premesti na za sada nepoznatu lokaciju. Brat osumnjičenog za ubistvo Dalibor Dragijević preminuo je u Policijskoj upravi u Boru.

U međuvremenu, direktor JP „Vodovod“ u Boru podneo je ostavku iz, kako je naveo, moralnih razloga.


Glas javnosti/R01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR