Glas Javnosti

DA LI JE KOLUVIJA AUTOR PROJEKTA ZA LEGALIZACIJU MARIHUANE? Kakva je sudbina slučaja ‘Jovanjica’ u svetlu skidanja kanabisa sa liste narkotika

Hronika
Autor: Glas javnosti

Iz fioke Koluvijinog radnog stola isplivavaju brojne tajne, iz prošlosti, ali i planovi za budućnost, a pretpostavlja se da su inspektori za borbu protiv droga beogradske policije pronašli Koluvijin projekat o legalizaciji marihuane, koju je napisao uoči hapšenja.

Ovo su  navodi objavljeni u poslednjem broju nedeljnika NIN, U autorskom tekstu „Legalizacija marihuane menja sve“, koji potpisuje novinarka Jelena Zorić.

Poemnuti tekst obradio je temu koja se danima unazad pominje u javnosti zbog izjave ministra zdravlja Zlatibora Lončara, koji je najavio da će Srbija skinuti marihuanu sa liste narkotika, kako bi mogla da se koristi u medicinske svrhe. Neočekivan stav ministra o legalizaciji, pokrenuo je lavinu spekulacija u javnosti šta se zapravo krije iza ovakvog iznenadnog stava vlasti. Nije trebalo mnogo da se sve poveže sa najvećom aferom aktuelne vlasti „Jovanjicom“, odnosno pokušajem aboliranja njenog vlasnika Predraga Koluvije, bliskog saradnika najviših državnih funkcionera i bezbednosnih struktura.

„Da li Predrag Koluvija bio vidovit kada je spremao elaborat o legalizaciji marihuane da ga pošalje Ministarstvu zdravlja ili je to bio deo pripreme biznis plana za budućnost . Može li da se dogodi da se marihauana skine sa liste narkotika, ovoj organizovanoj kriminalnoj grupi budu znatno umanjene kazne ili da čak bude oslobođena“, navodi su teksta objavljenog  u NIN-u.

Pomenuti elaborat o legalizaciji koji je pronađen u Koluvijinoj fioci, bio je adresiran na Ministarstvo zdravlja, ali ga je hapšenje sprečilo da isti potpiše i pošalje, navodi NIN.

Sagovornici i izvori novinarke Jelene Zorić potvrdili su da bi se lagalizacijom marihuane, donekle legalizovala i Jovanjica, odnosno da čak i kada bi Koluvija i svi njegovui saradnicvi bili osuđeni, te kazne bvi bile znatno manje od onih koje su im zakonom zaprećene sad.

Šta bi se dogodilo sa slučajem Jovanjica kada bi se laglizovala marihuana, za portal Nova.rs juče je takođe otkrilo više sagovornika. Oni su mahom bili saglasni da bi sudbina slučaja Jovanjica pred sudom bila krajnje upitna.

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR