Glas Javnosti

Da li je Belivuk pretio tužiocu ili je to bilo samo žargonski

Hronika
Autor: Glas javnosti

Na samom kraju pripremnog ročišta zatvorenom za javnost u postupku protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i ostalih okrivljenih za najteža krivična dela među kojima je i sedam ubistava, javnost je saznala mnoštvo do sada nepoznatih detalja, pored ostalog i da je Belivuk, javivši se za reč, kazao da ukoliko je ubijen Jovan Vukotić (vođa “škaljarskog klana” prim. aut.) koji je imao na desetine miliona evra, šta onda može da očekuje jedan tužilac. Odmah potom, obratio se postupajućem tužiocu Saši Ivaniću i rekao da to ne shvati kao pretnju.

Ono što je Belivuk izjavio obraćajući se postupajućem tužiocu, punomoćnica porodice ubijenog Gorana Veličkovića Goksija, kojeg su prema navodima optužnice ubili pripadnici Belivukovog klana, shvatila je kao direktnu pretnju. U izjavi za medije ona je kazala i da ju je ovakva izjava uznemirila i da je smatra direktnom pretnjom zastupniku tužbe.

“Politikin” sagovornik, inače učesnik u postupku, navodi da Belivuku ovo nije prvi put da iznosi tvrdnje koje se mogu okarakterisati kao direktne pretnje tužiocu, ali i da mu se kasnije obraća rečima da to ne shvati tako prenele vesti-online.

– Desilo se nekoliko puta da Belivuk i Miljković kažu nešto tužiocu Ivaniću, a posle mu se, uslovno rečeno, izvinjavaju. Ne treba zaboraviti da je Miljković iz pritvorske ćelije gotovo svakodnevno pisao pisma tužiocu Ivaniću, pa čak i pozivao da se vide “oči u oči”. Sličan vid odbrane imao je i okrivljeni Belivuk koji se tužiocu i sudskom veću obraćao čitajući svoje beleške iz sveske – napominje naš sagovornik.

Primetno je i da okrivljeni, naročito vođe organizovane grupe, dodaje naš sagovornik, koriste žargone i da to tužiocu Ivaniću smeta, pa ih upozorava na to.

Zanimljivo je da se Belivuk i Miljković svaki put obraćaju pomenutom zameniku tužioca za organizovani kriminal, iako ih je u ovom predmetu dvojica. Pored Ivanića, optužnicu protiv okrivljenih, prema dostupnim informacijama, potpisao je i zamenik tužioca Zoran Babić.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR