Glas Javnosti

Da li će Srbija konačno dobiti PRAVOG direktora POLICIJE: Visoko obrazovani, dokazani profesionalac je kandidat

Hronika
Autor: Glas javnosti

Mesecima unazad se spekuliše ko bi mogao da sedne u fotelja direktora policije. Najozbiljnije ime u trci za direktora policije je dosadašnji komandant Specijalne antiterostičke jedinice (SAJ) Spasoje Vulević.

Vulević je od 2005. godine komandant SAJ i prvi srpski policajac koji je završio američku FBI akademiju. Spasoje Vulević, koji u redovima policije slovi za vrsnog stručnjaka sve češće se spominje njegov dolazak za direktora.

Čovek koji godinama unazad uspešno rukovodi SAJ-om, a među kolegama uživa veliki autoritet. Na pomenutoj funkciji nalazi se od 2008., a u MUP Srbije nalazi se od 1993. godine. Završio je Vojnu akademiju i prvi je srpski policajac koji je završio FBI akademiju.

Ono što je izvesno i retko jeste da njegovu karijeru ne prate skandali, kao i činjenica da važi za vrsnog stručnjaka.


Kako su Novosti ranije izveštavali, tadašnji ministar policije Dragan Jočić i direktor policije Milorad Veljović su odlučili da upravo Vulević ide na usavršavanje na prestižnu FBI akademiju.

„Postao sam pripadnik 233. klase u kojoj su polaznici pored Amerikanaca bili i predstavnici 29 zemalja, ukupno nas 300“, rekao je Vulević svojevremeno za Novosti.

Vuleviću je direktor FBI Robert Miler uručio diplomu nakon što je završio sve ispite. Svojevremeno je isticao i da je to neprocenjivo iskustvo.

„To je jedno od najvećih iskustava, jer na ovaj način postajete i član udruženja FBI zajednice koji su uvek spremni da vam pomognu“, rekao je on tada.

Takođe, Vulević je učestvovao u antiterorističkim borbama na Kosovu i Metohiji tokom 1998/99.

Specijalna antiteroristička jedinica je specijalna policijska jedinica i spada među najelitnije organizacione jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Osnovna namena Specijalne antiterorističke jedinice je da obavlja najsloženije zadatke i naređenja za dejstvo na kopnu, vodi i iz vazduha, koje pred njih postavi direktor policije, a po odobrenju ministra unutrašnjih poslova.
Tako da po svim kriterijumima Spasoje Vulević je najadekvatnija osoba za poziciju direktora policije.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Živojin u 02.11.2022 08:29:47 h
     0 
A što se ne raspitate koliko je prijava za Mobing podneto protiv njega I koliko krivičnih prijava On može da bude policajac samo u ovoj našoj ojađenoj državi.