Glas Javnosti

DA LI ĆE BRUTALNO UBISTVO SINA DUGOG LAINOVIĆA BITI RASVETLJENO: Posle hapšenja Velje Nevolje, policija najavila reševanje brojnih slučajeva!

Hronika
Autor: Glas javnosti

U jeku hapšenja Veljka Belivuka poznatijeg kao Velja Nevolja, policija je krenula u akciju rasvetljavanja brojnih ubistava koja je počinila ova kriminalna grupa. Ovu grupu prema pisanjima brojnih medija dovode u vezu sa kavačkim klanom, jednim od dva crnogorska kriminalna klana koja se godinama obračunavaju širom Balkana i Evrope. U tim obračunima mnoga ubistva su ostala nerazjašnjena.

Jedno od njih je i ubistvo Ljubomira Lainovića, sina poznatog kriminalca iz devedesetih Dugog Lainovića, koje niko ne pominje a o čemu je nedavno ekskluzivno pisao i Glas javnosti.

Novosađanin Ljubomir Lainović, koji je jedan od glavnih osumnjičenih za ubistvo Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini, i koji je poslednji put viđen u Španiji je sin je Branka Lainovića zvanog Dugi.

Dugi Lainović u javnosti poznat još i pod nadimkom Lajavi ubijen je 25. marta 2000. godine na Vračaru u klasičnoj likvidaciji, a važio je za najopasnijeg kriminalca iz Novog Sada devedesetih godina.

Prema saznanjima Glasa javnosti, Ljubomir Lainović ubijen je u Španiji u brutalnoj egzekuciji kao deo osvete pripadnika škaljarskog klana čije je članove Lainović likvidirao u Atini.

Prema našim saznanjima, Lainovića koji je bio egzekutor  za  kavački klan, Škaljarci su uhvatili u Španiji i mučili ga do smrti. Informacije kažu da su škaljarci Lainovića brutalno zlostavljali i sakatili pre nego što su ga likvidirali. Vađene su mu oči u svesnom stanju kao deo žestoke odmazde i sa ciljem da se pošalje jasna poruka i upozorenje.

 

Lainović misteriozno „iščezao“ iz kućnog pritvora u Srbiji

Pre nego što je izvršio likvidaciju Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, Lainović je 2019. Služio bio u kućnom pritvoru gde je nosio elektronsku spravu za praćenje, popularnu nanogicu.

 Međutim, u jednom trenutku Lainović "misteriozno“ nestaje sa radara Povereničke službe koja je u okviru Uprave za izvršenje krivičnih sankcija zadužena za praćenje sistema elektronskog nadzora i niko oko "nestanaka“  ne postavlja pitanje kako je do toga moglo da dođe što dovodi u sumnju umešanost i pripadnika zakona u bekstvo Lainovića.

 Lainović manje od godinu  posle bekstva izvršava ubistvo Dedeića i Stamatovića 19. janura u restoranu u Atini pred ženama i decom posle čega se nalazi u bekstvu i za njim i preostalom trojicom ubica koji su u rafalnoj paljbi pucali u resotranu traga Grčka policija i  Interpol.

Ljubomir Lainović se u narednom periodu pominje samo prilikom izricanja presude za ubistvo navijača Rada  Petra Arsića kada je oslobođen umešanosti u ubistvo zbog kojeg se nalazio u kućnom pritvoru.

 Informacije o Lainoviću i izvesnom S.L. koji je bio jedan od ključnih aktera u nameštaljci ubistva u Atini, kao i u ubistvima Alena Kožara i Damira Hadžiža na Krfu, gotovo da i nema do kraja avgusta, kada u medijima počinju špekulacije da su obojica nestali u Španiji i da su likvidirani od strane škaljaraca kao deo osvete za ubistva njihovih članova.

Smrt Lainovića, tako je predtavljala nastavak krvavog rata dva kotorska klana koji je u poslednjih nekoliko meseci poprimio brutalne obrise, i koji je počeo da se širi i van ovih prostora.

 

Dugi Lainović, žestoki momak novosadskog asfalta

Lainović junior za koga se veruje da je počinio blizu desetak likvidacija, svoju sklonost kriminalu je nasledio od oca, jednog od „legendi devedesetih“.

 Dugi Lainović je bio kralj novosadskog podzemlja do trenutka kada je ubijen. Legende o "Dugom“ ili kako su ga još zvali „Lajavom“  i dan danas se prepričavaju u Novom Sadu.  Jedna od najpoznatijih jeste ona u kojoj je mesecima vozio mercedes bez tablica i policija ga nije ni jednom zaustavila.

 Dugi Lainović je tokom života stekao veliku imovinu pa je nakon njegove smrti nasledna masa koja je ostala za njim činila dva hotela, najveću diskoteku  u Novom Sadu, kuće i nekretnine.

 Ubijen je 25. Marta u Beogradu na Vračaru kada je u sred bela dana ubijen u sačekuši ispred kioska. Lainović je prema nekim izvorima tog dana bio na informativnom razgovoru u policiji, drugom u dve nedelje. Policija je prema nekim navodima verovala da Lainović ima informacije o ubistvu Željka Ražnatovića Arkana, koji je ubijen 15. januara iste godine i koji je bio prvi u nizu od 5 ubistava koji je završen Lainovićem u manje od tri meseca, a koje su tada potresale javnost.

 Iza Branka "Dugog“ Lainovića tako je ostala legenda o žestokom momku sa novosadskog asfalta, dok će po svemu sudeći detalji o brutalnoj smrti njegovog sina, u velikoj meri ostati pod velom tajne.

 

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR