Glas Javnosti

CRNA STATISTIKA! Za DEVET dana TRI UBISTVA SEČIVOM: Veštak objašnjava koji stepen BOLA trpi ŽRTVA i kako UMIRE

Hronika
Autor: Glas javnosti

Prema rečima sudskog veštaka, u slučaju mladića koji je nožem uboden u srce on nije imao šanse da preživi jer je nož, najverovatnije, zaboden u koronarnu arteriju.

Komšija presudio komšiji sekirom u Rušnju, mladića izboli nožem u Rakovici, žena usmrtila supruga sa 7 uboda po telu u Lazarevcu - ove tragedije dogodile su se u poslednjih devet dana u Srbiji, a vinovnici su žrtvama presuđivali oštrim predmetima.

Bol koji su osobe trpele pre smrti je veoma jakog inteziteta za "Telegraf.rs" tvrdi  Vladimir Kostić, sudski veštak i balističar sa Vojnotehničkog instituta u Beogradu.



"Ljudi kada se sasvim slučajno poseku trpe jednu vrstu bole, a da ne pričam kada se radi o ubodnoj rani ili više njih. U većini slučajeva lekari su nemoćni da spasu nekome život jer osoba izgubi dosta krvi" - objašnjava Kostić.

Prema njegovim rečima, u slučaju mladića koji je nožem uboden u srce on nije imao šanse da preživi jer je nož, najverovatnije, zaboden u koronarnu arteriju.- Da bi sečivo bilo smrtonosno za žrtvu potrebno je da ubodna rana bude najmanje 44 milimetra doboka kako bi stigla do određenog organa. Možda niste znali, ali da bi nekome oduzeli život dovoljno je da mu u vratnu arteriju zabodete olovku. Svaka žena kod sebe u torbi ima najuboitije oruže, a to su turpijice za nokte, pojašnjava Kostić, prenosi Telegraf.



Muškarac ubijen sekirom

Prvo u nizu ubistvo dogodilo se prošlog ponedeljka kada je muškarac besan zbog svađe oko kuće presudio njenom doskorašnjem vlasniku. Nesrećnog čoveka ubio je u dnevnoj sobi udarcem sekirom u glavu. Na saslušanju u tužilaštvu priznao je zločin i do detalja ga opisao.

Nasmrt izboden mladić

Samo dva dana kasnije grupa mladića nasmrt je izbola momka. Kobni je bio ubod nožem u srce. Više od sat vremena lekari su se borili da ga spasu. Policija je raspisala potragu za napadačima.



Žena 7 puta ubola nožem supruga

Treći u nizu zločina otkriven je u ponedeljak veče kada je žena svog supruga nožem ubola sedam puta u telo. Ona je zatim sebi pokušala da oduzme život. Žena je sa posekotinama na vratu nađena u kupatilu. U teškom stanju prevezena je u Urgentni centar gde joj se lekari bore za život. Iza sebe je ostavila četvoro dece. Ona nije dolazila svesti i nije se mogla izjasniti o motivu zločina.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR