Glas Javnosti

Čovek koji je 4 sata držao taoca bio hapšen s ocem i ženom zbog UŽASNOG zlodela!

Hronika
Autor: Glas javnosti/kurir.rs

Otmičar s Karaburme S. J. (26), koji je u petak četiri sata kao taoca držao vlasnika automehaničarske radnje Slobodana Trifunovića (65), bio je hapšen i prošle godine.

Hapšen zajedno sa svojim ocem i ženom, zbog sumnje da su terali jednog invalida (42) da prosi i daje im novac, saznaje Kurir!

Prema rečima našeg izvora, protiv S. J., koji je u petak uhapšen posle drame u Ulici vojvode Micka Krstića u Beogradu i određen mu je jednomesečni pritvor, Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je ranije optužnicu zbog krivičnog dela trgovine ljudima. 

-S.J. bio je uhapšen 13. oktobra 2021. zajedno sa svojim ocem S. J. (50) i svojom partnerkom M. Ž. (25) zbog optužbi da su osobu sa invaliditetom sedam godina primoravali da prosi na ulici i dnevno im donosi 100 evra - kaže izvor Kurira upoznat sa slučajem.

Kako je tada saopštio MUP, uhapšeni se terete da su od decembra 2014. do oktobra 2021. koristili teške životne prilike muškarca sa invaliditetom i eksploatisali ga tako što su ga terali na prosjačenje, govoreći mu da "kao član porodice mora da joj doprinosi".


- Žrtva je bila u obavezi da, bez obzira na vremenske uslove, prosi na prometnim raskrsnicama u Beogradu šest dana u nedelji. Eksploatacijom žrtve trgovine ljudima, članovi kriminalne grupe, na mesečnom nivou, kako se sumnja, pribavljali su protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 3.000 evra, a novac su koristili za sopstvene potrebe. Prilikom pretresanja stana i drugih prostorija kod osumnjičenih pronađeno je i privremeno oduzeto 650 evra, 18.000 dinara, kao i više mobilnih telefona - saopštila je policija posle hapšenja.

- Branili su se time da je oštećeni s njima u zajedničkom domaćinstvu živeo od 2009. godine, gde je imao sve uslove za život, svoju sobu i automobil. Naveli su da je u pitanju lice koje je invalid bez jedne noge, svakodnevni konzument droge i da se bavio prosjačenjem unazad 20 godina, i pre nego što je došao da živi kod njih - kaže naš sagovornik i dodaje da su otmičar s Karaburme, kao i njegovi otac i devojka rekli da im je oštećeni ponekad sam davao isprošeni novac, i to uglavnom u iznosu od 20.000 dinara.

- Te pare išle su u kućni budžet, on je tako doprinosio domaćinstvu kao i svi ostali članovi. Naglašavam da je on išao dobrovoljno da prosi kako bi imao novac za svoje potrebe i za drogu - navodno je prošle godine ispričap S.J. u svojoj odbrani.

Nakon saslušanja osumnjičenim trgovcima ljudima bio je određen pritvor, ali im je on ukinut u januaru 2022. godine.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR