Glas Javnosti

ČOPOR PASA NAPAO SUBOTIČANKU: Nadležni utvrdili da su svi vlasnički psi

Hronika
Autor: Glas javnosti

U Subotici je prošle nedelje jedna prolaznica zadobila više teških povreda po telu kada su je napali psi za koje se ispostavilo da nisu lutalice već imaju vlasnike.

Psi koji su prošle nedelje na parkingu suda napali Subotičanku N. P. (55) i naneli joj brojne teške povrede uhvaćeni su tokom vikenda, a ispostavilo se da su u pitanju vlasnički psi. Najveći pas, vođa čopora, oduzet je od vlasnika i smešten u azil gde se radi njegova zdravstvena i psihološka procena.

- Ispostavilo se da nisu u pitanju lutalice, već vlasnički psi - rekao je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

Po njegovim rečima, napadnuta Subotičanka je bolje, oporavlja se od zadobijenih povreda.

- Grad Subotica će pomoći u čemu god bude potrebno. Predmet je u nadležnosti tužilaštva, koje će reduzeti dalje korake - dodaje Bakić.

Kako je objasnila Aleksandra Bukvić, rukovodilac Službe zoohigijene JKP "Čistoća i zelenilo", već po prvom opisu pasa koje su dali radnici suda i autobuske stanice, bilo je sumnjivo da su u pitanju lutalice.

- Rekli su nam da je u pitanju nekoliko manjih pasa i jedan nalik na haskija, da je crn, sa različitim očima i šiljastim ušima, što je nama bio signal da je vrlo teško da je u pitanju pas lutalica. U saradnji sa komunalnom policijom obišli smo kraj i pronašli opisanog psa i oduzeli ga od vlasnika. Tog psa smo i ranije zatekli na javnoj površini, ali kada smo pokušali da ga uhvatimo, zatekli smo ga u dvorištu bez lanca. To nam je bio pokazatelj da on izlazi napolje.  Pas je smešten u Prihvatilište i radi se njegova procena i veterinarska kontrola - objasnila je Bukvić.

Povređena Subotičanka je, navodi medij, potvrdila da je reč upravo o tom psu.

Kako kaže načelnica Komunalne milicije Laura Rajnović Evetović najveći broj napada na ulicama tog grada učinili su upravo vlasnički psi.

Prema navodima, komunalna milicija samo tokom ova dva meseca dobila 250 prijava protiv napada pasa na ulicama Subotice i da je izdato 20 prekršajnih naloga.  Za vođenje sa bez povodca kazna je 8.000, a ukoliko životinja nije vakcinisana i čipovana sankcija za vlasnika je 5.000 dinara.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR