Glas Javnosti

Ćerka političara ubila staricu: Suđenje prebačeno u Beograd

Hronika
Autor: Glas javnosti

Pripremno ročište u slučaju ubistva penzionerke Majde Garović (80) juna prošle godine, a za koje se tereti Jelena Špagović (26), ćerka političara i ultradesničara Saše Dujovića, trebalo bi da bude održano danas u Višem sudu u Beogradu. Špagovićeva se tereti za teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici optužnicu protiv Špagovićeve podiglo je sredinom januara ove godine, ali je na dalje postupanje upućena u Beograd, gde će joj se i suditi.

Špagovićeva bi na današnjem pripremnom ročištu trebalo da se kratko izjasni o krivici, nakon čega će tužilaštvo i odbrana predložiti svoje dokaze i svedoke.

Osumnjičena, inače ćerka bivšeg poslanika i nekadašnjeg visokog funkcionera Srpske desnice Saše Dujovića, uhapšena je 6. jula prošle godine, tri nedelje nakon što se ubistvo dogodilo.

Sa njom je tada priveden i njen brat Momčilo Dujović (21) zbog sumnje da joj je pomogao u ubistvu, ali je on početkom avgusta pušten na slobodu. I sama Špagovićeva je na saslušanju u tužilaštvu tvrdila da njen brat nema nikakve veze sa zločinom.

Podsetimo, za ubistvo starice Majde Garović saznalo se 20. juna prošle godine, nakon što je u kontejneru u Dunavskoj ulici u Krčedinu pronađeno ugljenisano telo. Identitet žene utvrđen je putem proveravanja baze nestalih osoba. Tako je 16. juna prijavljen nestanak Majde Garović iz Zemuna, a DNK analizom utvrđeno je da njoj pripadaju nađeni posmrtni ostaci.

Tokom istrage zločina, koji je šokirao javnost, ustanovljeno je da su se osumnjičena i ubijena starica poznavale i družile. Sumnja se da je Špagovićeva od starice pozajmila 2.500 evra, te da je okidač za zločin bio upravo pomenuti dug.

Sumnja se da je Špagovićeva nesrećnu staricu kobnog dana namamila rečima da hoće da joj vrati novac, a potom je ubila i pokušala da prikrije zločin.

Podsetimo, Špagovićeva se u pritvoru nalazi od 6. jula prošle godine, a njen otac je odmah podneo ostavku na političku funkciju.

(Izvor:Nova)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR