Glas Javnosti

ČELNICI POŽEGE OJADILI OPŠTINU: Uhapšeni osumljičeni za malverzacije sa javnim zemljištem!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Šest osoba uhapšeno je od strane pripadnika Odeljenja za borbu protiv korupcije u Užicu u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu koji se sumljiče za malverzacije u javnim nabavkama u vezi sa projektovanjem uređenja gradskog zemljišta i vodotokova u Požegi.

Zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšen je S. D. (60), bivše odgovorno lice JP "Razvojna agencija" u Požegi, a za zloupotrebu službenog položaja u pomaganju terete se J. P. (73) i D. Đ. (56), članovi komisije za javne nabavke ovog preduzeća, zatim T. B. (31), odgovorno lice Biroa za projektovanje "RК 0.00", D. R. B. (58), odgovorno lice firme "Forma in" iz Arilja i S. B. (60), odgovorno lice inženjerske agencije "Prometej" iz Arilja.

Кako se sumnja, S. D. je u toku 2017. godine, suprotno Zakonu o javnim nabavkama, raspisao narudžbenice do 500.000 dinara, iako je vrednost poslova koji se odnose na projektovanje vodotokova i uređenja gradskog građevinskog zemljišta u 2017. godini iznosila ukupno 10.162.000 dinara, što spada u javnu nabavku velike vrednosti.

 Sumnja se da je pomoću J. P, D. Đ. i jedne tridesetogodišnjakinje zaposlene u Кomisiji za javne nabavke, koji su sačinjavali fiktivne uporedne analize ponuda od dobavljača radi izbora najpovoljnijih ponuđača, zaključio ukupno 25 ugovora sa tri firme za projektovanje u vlasništvu T. B, D. R. B. i S. B. kojima je plaćen avans i omogućeno da ostvare protivpravnu imovinsku korist od 3.599.000 dinara za ugovorene projekte koji nisu urađeni i dostavljeni naručiocu koji je oštećen za navedeni iznos.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužilaštvu dok će protiv tridesetjednogodišnjakinje biti podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je učinila krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR