Glas Javnosti

CELA PORODICA NESTALE DANKE OPET U POLICIJI: Radi se na rasvetljavanju nelogičnosti u slučaju

Hronika
Autor: Glas javnosti

Svi članovi porodice majke i oca nestale Danke Ilić (2) danas i narednih dana će davati izjave u policiji.

Ujak Danke Ilić došao je danas oko 11 sati u policijsku stanicu u Boru gde daje izjavu povodom nestanka sestričine.

Osim njega, kako saznaje portal Informer, i drugi članovi porodice ponovo će biti u policiji kako bi se razjasnile sve nelogičnosti oko nestanka dvogodišnje devojčice.

Za devojčicom Dankom traga se već sedam dana, njeni roditelji svaki dan od dana njenog nestanka u policiji daju izjave, kako bi se rasvetlile sve okolnosti njenog nestanka.


(Foto: Privatna arhiva)

Specijalistički timovi MUP-a pretražili su prethodnih dana okolinu kuće kod koje je devojčica nestala, tunel, podzemne kanale i šahte, šume i nisu pronašli nikakve tragove koji bi ukazali na to da se devojčica tu nalazila. Helikopteri MUP-a nadletali su širu oblast mesta nestanka devojčice. MUP nastavlja operativni rad.

Istragu u slučaju nestanka dvogodišnje devojčice kod Bora pokrenula je i bečka policija, nakon što je državljanin Srbije koji živi u Beču prijavio da je u subotu veče na autobuskoj stanici u centru austrijske prestonice video devojčicu u pratnji dve žene koja, navodno, liči na Danku.


Doditelji Danke Ilić (Foto: Privatna arhiva)

Ambasada Srbije u Beču apelovala je na građane da, ukoliko na teritoriji Austrije prepoznaju nestalu devojčicu Danku Ilić, odmah obaveste srpsku ili austrijsku policiju. Interpol je raspisao žutu poternicu zbog nestanka dvogodišnje devojčice iz Srbije. Žuta poternica se raspisuje u slučaju potrage za nestalim licima ili zarad identifikovanja osobe koja ne može da se samoidentifikuje.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je u utorak, oko 13.45 časova, u Banjskom polju kod Bora. Devojčica je u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste pantalone, maslinastozelenu jaknu i kosu vezanu u rep. Devojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara. Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".

Mišljenja i stavovi u ovom tekstu nisu nužno stavovi redakcije "Glasa javnosti"


Glas javnosti/M02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR