Glas Javnosti

Jakub se UTOPIO u jezeru Gazivode, ali to nije jedina TRAGEDIJA njegove porodice

Hronika
Autor: Glas javnosti

Jakub se utopio u nedelju u jezeru Gazivode, njegova porodica je zauvek izgubila deo sebe, ali ne prolaze kroz to prvi put jer su već jedno dete izgubili pre njega i ovo će biti ozbiljan test za njih.

Ronioci Žandarmerije našli su telo tinejdžera na 15 metara od obale. Kako je došlo do nesreće i šta je uzrok davljenja maloletnika biće utvrđeno posle obudkcije.

Zla kob, koja prati porodicu Jakuba C, juče je bila glavna tema meštana Požege.

- U nedelju ocu je rekao da sa dvojicom drugara i rođakom želi da ide u Ribariće, gde rođak ima neku vikendicu, Otac se uprostivio tome i upitao ga "šta ćeš da udeš tamo". Mladić je međutim bio uporan da ode i rekao mu "idem babo malo da prošetam" - pričaju rođaci stradalog mladića.

Četvorica tinejdžera su otišla u Ribariće, kupala se, skakala u vodu, a Jakub se čak požalio da mu je hladno.

- U jednom momentu rekao im je "ja ću da uđem još jednom da se okupam i zaronim, neću više, jer mi je hladno". Ušao je, zaronio i nije isplivao - dodaju nesrećni rođaci tinejdžera.

Kada su videli da Jakub ne izranja, drugari i rođak su se uplašili, počeli da vrište, dozivaju pomoć. Odmah su obavestili Jakubove roditelje, policiju u Novom Pazaru. Tek su ronioci uspeli da izvukli telo nesrećnog mladića.

- Bio je divno dete. Dobar đak, vredan. Završio je drugu godinu gimnazije u Novom pazaru, imao snove - kroz plač navode rođaci.

Smrt tinejdžera nije jedina tragedija 

- Jakub je najstarije dete. Posle njega su rođene dve devojčice, pa jedan dečak. Taj mališan je bio bolestan od rođenja, i umro je pre četiri godine. Nije pošteno jadničak ni prohodao ni progovorio. Roditelji su posle njegove smrti dobili još jednu devojčicu. Tek je napunila godinu dana. Kako će preživeti Jakubovu smrt, ne znamo. Uspeli su da se uzdignu posle smrti mlađeg sina, dete je bilo bolesno. Kako će pregurati ovo, utapanje zdravog, pravog mladića, pred kojim je bila budučnost, zaista ne znamo - pitaju rođaci Jakuba C. i dodaju da će nesrećnim roditeljima pružiti svu neophodnu pomoć "zbog tri čerkice koje treba da izvedu na put".

 (Glas javnosti/Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR