Glas Javnosti

CARINICI ZAPLENILI ROBU OD 3,5 MILIONA DINARA: Kamion na Preševu provao da provuče neprijavljenu robu

Hronika
Autor: Glas javnosti

Turski kamion prevozio je robu iz Istanbula ka Holandiji

Carinici na graničnom prelazu Preševeo sprečili su krijumčarenje preko 4 tone neprijavljenog tekstila skrivenog u prijavljenom tovaru.

Slučaj je otkriven na ulazu u zemlju, u prošlu sredu, kada je oko 4 ujutru pristigao turski kamion koji je prevozio robu iz Istanbula ka Holandiji.

Foto: printscreen

Nakon što je vozač prijavio tovar po tranzitnom dokumentu, carinici su odlučili da detaljno pregledaju da li se dokumentacija slaže sa onim što se u tovaru zapravo nalazi, navodi se u saopštenju Uprave carine.

Nakon istovara i upoređivanja svih artikala sa onim što je prijavljeno u dokumentaciji, utvrđeno da se u kamionu nalazi višak od gotovo 39 hiljada neprijavljenih odevnih predmeta, teških preko 4.000 kilograma.

Foto: printscreen

"Radi se većinom o originalnim proizvodima, među kojima se našlo i preko 4.000 artikla za koje se sumnja da je reč o kopijama poznatih brendova, pa je ukupna vrednost neprijavljenog tovara procenjena na gotovo 3,5 miliona dinara.

S obzirom da je vozač strani državljanin, sproveden je hitan prekršajni postupak, čiji je ishod novčana kazna i zaštitna mera trajnog oduzimanja neprijavljene robe koja će biti izložena javnoj prodaji na nekoj od predstojećih elektronskih licitacija Carinarnice Niš", zaključuje se u saopštenju.

Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR