Glas Javnosti

CARINICI SPREČILI KRIJUMČARENJE ZLATA: Na Kelebiji i Gradini zaplenili dukate i nakit vredne 70.000 evra (FOTO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Carinski službenici su tokom vikenda na graničnim prelazima Kelebija i Gradina, u saradnji sa policijom, sprečili dva pokušaja krijumčarenja zlata i zaplenili više od kilogram investicionog zlata i zlatnog nakita, čija je ukupna vrednost procenjena na preko 70.000 evra.

Na ulaznoj strani graničnog prelaza Kelebija je 24. marta 2024. godine, prilikom detaljnog pregleda putnika i prtljaga jednog autobusa zaplenjeno ukupno 63 zlatnika Franc Jozef.

Merenjem je utvrđeno da je ukupna težina velikih (četvorostrukih) dukata, pronađenih u džepu jednog od vozača autobusa, gotovo 880 grama, dok je njihova vrednost procenjena na više od 62.500 evra.


(Foto: Printscreeen Carina Srbije)

Skoro 250 grama neprijavljenog zlatnog nakita otkriveno je istog dana i na graničnom prelazu Gradina, prilikom detaljne kontrole za koju je na izlazu iz zemlje takođe izdvojen jedan autobus.


(Foto: Printscreeen Carina Srbije)

Tokom pregleda carinski službenici su u rancu jednog od putnika zatekli neprijavljene zlatne ogrlice, narukvice, krunu, prstenje i minđuše, čija je ukupna vrednost procenjena na preko 8.000 evra.

O konačnoj sudbini privremeno zadržanog zlata i u jednom i u drugom slučaju odlučiće nadležni sud.


Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR