Glas Javnosti

Čabarkapa se izjasnio o RAZBOJNIŠTVU: Evo ŠTA je rekao u tužilaštvu!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Aleksandru Čabarkapi iz Beograda, posle saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Šapcu, određen je pritvor zbog sumnje da je prošlog četvrtka, glumeći policajca, iz kuće deviznog penzionera odneo oko 300 evra i pretukao dvojicu muškaraca.

Pritvor je određen i četvorici njegovih saučesnika.

Čabarkapa je, kako se saznaje, u tužilaštvu negirao krivično delo koje mu se stavlja na teret, piše Kurir.

- Nemam veze s pljačkom. Nisam upao u kuću penzionera i nisam nikoga tukao, ni vezivao - navodno je kratko rekao Čabarkapa u tužilaštvu, a sličnu odbranu izneli su i njegovi saučesnici.

- Jedan od osumnjičenih je počeo da iznosi odbranu, u kojoj je pokušao da ublaži sve što se dogodilo. Međutim, ubrzo se predomislio i odlučio da, kao i ostali, samo negira krivicu - kaže anonimni izvor i objašnjava da je slučaj najpre bio poveren Osnovnom javnom tužilaštvu u Loznici, ali je ubrzo prebačen u Više javno tužilaštvo u Šapcu.

- To se dogodilo jer je kod jednog osumnjičenog nađen pištolj, a povrede jednog muškarca lekar je okarakterisao kao teške - kaže izvor. Podsetimo, pljačka se dogodila u četvrtak uveče, kada su petorica muškaraca došla u kuću u selu Stupnica kod Loznice. S vrata su se predstavili kao policajci i počeli su da viču: "Gde su migranti, znamo da ih krijete". Potom su pesnicama izudarali kućepazitelja i vlasnikovog rođaka, odveli su ih u kupatilo i vezali ih u tuš-kabini.- dodaje izvor.

- Razbojništvo je najverovatnije planirano. Osumnjičeni su navodno čuli da vlasnik kuće, koji je radni vek proveo u Švajcarskoj, ima sef sa zlatom i sa 300.000 evra. Međutim, osumnjičeni su pronašli samo 100 evra, 150 franaka i 6.000 dinara, što je ukupno oko 300 evra. Proverava se i da li su iz kuće odneli zlatnu burmu i švajcarski sat - kaže izvor i podseća se da je pljačka prijavljena iste večeri, pošto je jedan od zarobljenih muškaraca uspeo da se oslobodi i izađe kroz prozor kupatila. Inače, u vreme pljačke, vlasnik nije bio tu.

- Povređeni muškarci su pregledani u bolnici, dobili su listu sa povredama i dali izjave. Oni su još uvek potreseni i uznemireni, ne mogu da spavaju i stalno im se vraćaju slike mučenja. Jadni ljudi - kaže izvor.

Podsetimo, Aleksandar Čabarkapa je, osim po burnom ljubavnom životu, poznat i po vršenju krivičnih dela. Više puta je hapšen i osuđivan. U dosijeu ima krađe, nasilničko ponašanje, paljenje automobila, otmice, iznude.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR