Glas Javnosti

IVANA KONTIĆA STIŽE RUKA PRAVDE: Za novosadskim nasilnikom raspisana međunarodna poternica

Hronika
Autor: Glas javnosti

Ivan Kontić osumnjičeni da je brutalno prebio mladića u Novom Sadu ubrzo će biti uhapšen, tvrdi načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević.

Kovačević je za televiziju Prva kazao da je policija, kao i uvek, profesionalno pristupila tom slučaju.

On je dodao da je za osumnjičenim raspisana međunarodna poternica i da se za njim intenzivno traga.

Naveo je da nisu tačne insinuacije i tvrdnje pojedinaca da je policija neprofesionalno pristupila tom slučaju, ističući da je policija odmah 24. avgusta, po prijavi medicinskih radnika, počela da istražuje napad.

Dodao je da oštećeni do 2. septembra nije sarađivao sa policijom, te podsetio da je juče na teritoriji Novog Sada obavljeno više pretresa i da su uhapšene dve osobe.

Govoreći o jučerašnjoj eksploziji automobila u kojoj je poginuo Strahinja Stojanović, Kovačević je rekao da je istraga u toku i da bi bilo nezahvalno govoriti o detaljima.

Podsetio je da je policija u roku od dva sata rasvetlila nedavno ubistvo na Banjici, kao i ubistvo u Kaluđerici, nakon nešto više od 24 sata, te istakao da je Srbija bezbedna zemlja.

Ocenio je i da policija trpi pritisak dela javnosti, među njima i opozicije, navodeći da kritike opozicije "odvlače pažnju i unose nemir građanima".

(Glas javnosti/B92)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR