Glas Javnosti

BRUTALNO PRETUČEN EKOLOŠKI AKTIVISTA: Završio na VMA

Hronika
Autor: Glas javnosti

Miroslav Perović, jedan od aktivista koji se bore protiv nelegalnih planova za izgradnju kamenoloma Gradina u Kosjeriću, brutalno je pretučen sinoć u Beogradu, u ulazu zgrade u kojoj živi.

To je saopštila Advokatska kancelarija Sretena Đorđevića i advokat Luka Đorđević, Perovićev punomoćnik, uz ocenu da je Perović izložen pretnjama i brutalnosti zbog svoje borbe za zdravu životnu sredinu i vladavinu prava.

Za Miroslavom su u zgradu u kojoj živi utrčala trojica batinaša sa tamnim jaknama i kapuljačama i brutalnom silom ga tukli po glavi i telu, zbog čega je zadobio ozbiljne povrede i hitno je zbrinut u VMA, navodi se u saopštenju i precizira da se napad dogodio u sredu, 21. septembra, oko 21.15 sati.

– Događaj, po svemu sudeći, predstavlja ostvarenje pretnji koje je pretučeni Miroslav dobio tokom leta, u vezi sa njegovom podrškom samoodbrani meštana Kosjerića od nelegalnih aktivnosti investitora Gradina kamenolom d.o.o. i opštinskih organa u Kosjeriću – konstatuje se u saopštenju.

Potencijalni kamenolom Gradina, kome je, kako se navodi, nedavno poništena građevinska dozvola, planiran je za izgradnju na samo nekoliko desetina metara od kuća i pored jedinog puta kojim desetine dece sela Kosjerić svakodnevno idu u školu.

Kamenolom bi, ukazuje se u saopštenju, predstavljao opštu opasnost po građane, izvesno bi zagadio vodoizvorište pijaće vode sa kog se meštani snabdevaju i zagadio životnu sredinu u opštini koja se godinama bori protiv zagađenja i čiji građani imaju povišenu svest o uticaju zagađenja na život lokalne zajednice.

Rano jutros pretučeni aktivista je saslušan od strane inspektora beogradske policije. O događaju je obavešteno nadležno tužilaštvo koje bi moralo da u ovom, za javnost veoma važnom slučaju, postupi brzo i u najkraćem roku otkrije učinioce, zaključuje se u saopštenju Advokatske kancelarije Sretena Đorđevića.

 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR