Glas Javnosti

BRUTALNO NAPADNUT KINESKI DEČAK U BEOGRADSKOJ ŠKOLI: Pljuvali ga, šutirali!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Kada je pokušao da izađe, dečaci su ga „srušili na pod, šutirali i pljuvali“.


U Osnovnoj školi "Branko Radičević" na Novom Beogradu desio se novi slučaj vršnjačkog nasilja. Jedan od roditelja đaka te škole tvrdi da su dva dečaka u svlačionici za vreme fizičkog vaspitanja tukli dečaka kineske nacionalnosti, a da je on sutradan u školu doneo nož, piše Blic.

Direktorka Suzana Lipić poručuje da je škola upućene u slučaj i da se sve rešava po protokolu za sprečavanje vršnjačkog nasilja.

Inače, priču o nasilju je kazao jedan od roditelja odeljenja 7/5, u koje ide i dete koje su drugari tukli. Za taj slučaj su saznali, kako kaže, na nedavnom roditeljskom sastanku, a od detetove majke. Navodno je dečak mesecima izložen vršnjačkom nasilju.

Roditelj (identitet poznat redakciji) je ispričao da su dva odeljenja sedmog razreda imali zajednički čas fizičkog vaspitanja, a da je za to vreme dečak, kineski državljanin, ostao u svlačionici i igrao se na telefonu. Potom su, kako ona tvrdi, došla tri dečaka, jedan ga je držao dok ga je drugi tukao. Dečak, kineski državljanin, navodno, u ruci je tom prilikom imao hemijsku olovku i braneći se ubo je jednog od dečaka u majicu.

Kada je pokušao da izađe, dečaci su ga „srušili na pod, šutirali i pljuvali“. To su, prema rečima roditelja, "gledala neka dva dečaka" koja, kako kaže, nisu reagovali, niti su nastavnik i policajac u školi znali šta se dešava.

Roditelj dalje priča da je učenik kineske nacionalnosti sutradan došao u školu sa nožem i pokazao ga drugaricama iz odeljenja.

Direktorka škole Suzana Lipić za Telegraf kaže da nije prvi slučaj da se dešava slično i da su uvek savesno postupali po protokolu.

- U toku je utvrđivanje šta se dogodilo. Očekujemo da putem uzimanja izjava dođemo do preciznijih informacija. Škola je velika, broji više od 1.000 đaka, ostaćemo dosledni protokolu za sprečavanje vršnjačkog nasilja - kaže Lipić.

Glas javnosti/T02S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR