Glas Javnosti

BRAT frulaša iz Brusa MAJCI devojčice, koju je dodirivao, govorio da NE OSTAJE SAMA s njim! Progovorio i njen OTAC

Hronika
Autor: Glas javnosti

Frulaš iz Brusa M.C., koji je nedavno uhapšen i ubrzo pušten na slobodu, jer je dodirivao devojčicu dok joj je držao časove, nestao je iz porodičnog doma, a sada je devojčicin otac progovorio o ovom događaju.

Mislio sam da je možda nešto bilo u saobraćaju, jer je tog dana otišla na čas frule biciklom. Ali, kada mi je žena rekla da je više nećemo slati na časove frule, shvatio sam da se nešto dogodilo - kaže otac devojčice koji je policiji prijavio poznatog frulaša M. C. iz Brusa zbog sumnje da je po grudima dodirivao njegovu desetogodišnju ćerku!

 Otac devojčice koju je dodirivao frulaš rekao je da je tog dana kada se vratio kući primetio da nešto nije u redu. Rekao je da mu je supruga odmah rekla da se nešto dogodilo njihovoj ćerki.

Kako kaže, supruga mu je ispričala da je razlog taj, jer je učitelj devojčicu dodirivao po grudima.

- Zastao sam i pomislio da li je to moguće. Pitao sam je kako je to radio i koliko dugo. Ali, kada mi je rekla da je to trajalo sve vreme dok je ona zapisivala ono što joj je pričao, poludeo sam - priča ovaj otac.

Kaže da je u trenutku pomislio da ode kod učitelja i sam razreši stvar, ali je onda uz konsultaciju sa porodicom odlučio da ga prijavi policiji.

Devojica je sa majkom otišla u Centar za socijalni rad kod psihologa, a potom zajedno u policiju na razgovor. Kada su ih sve ispitali, frulašu je određen pritvor.

F.C. je pritvor bio određen kako ne bi uticao na svedoke. Kako su saopštili iz suda, nakon što su svi svedoci saslušani, on je pušten na slobodu.

Nestao posle saslušanja

 

Frulaš je pušten u ponedeljak iz pritvora, i istog dana mu se izgubio svaki trag, a njegova žena je projavila nestanak.

- Kada sam čuo da su ga već pustili nisam mogao da verujem. Odmah sam otišao u policiju i zatražio zaštitu. A devojčicu svakog dana vodimo u školu. Policija nas čuva ispred kuće. Ne znam da li je taj čovek sposoban da nešto uradi - priča otac.

Frulaš iz Brusa, M. C. (64), nestao je 16. novembra nakon što je pušten iz pritvora i policija intenzivno traga za njim.

Kako prenose beogradski mediji, porodica poznatog frulaša, koji je prošle nedelje priveden zbog sumnje da je vršio nedozvoljene polne radnje nad desetogodišnjom devojčicom u Brusu, prijavila je njegov nestanak u ponedeljak. Istog dana M. C. je pušten iz pritvora Okružnog zatvora u Kruševcu, koji mu je ukinut nakon što su saslušani svi svedoci u ovom slučaju.

 Njegov brat od strica kao objašnjenje za njegov nestanak navodi da "nije mogao da podnese poraz koju je doživeo".

- Njega su lažno optužili za silovanje, on je ispričao sve do detalja kako je bilo. Lepo je rekao majci te devojčice da je ne dovodi samu kod njega, ali ga ona nije poslušala. Sumnja se da su u to umeštani ljudi iz raznih udruženja u koja je on bio učlanjen. On je sigurno otišao jer nije mogao da podnese pritisak, sramotu i poraz - tvrdi brat osumnjičenog frulaša.

U Rasinskom okrugu M. C. je poznat kao osnivač Kulturno-umetničkog društva "Kopaonička frula", koje postoji od 2013, a osim što je frulaš, on je i slikar, freskopisac, duborezac. Lokalni mediji su redovno pratili sve njegove aktivnosti, otvaranje izložbi, koncerte, učešća na saborima i festivalima izvorne muzike, humanitaran rad...

U žiži javnosti, osumnjičeni se našao i krajem marta, kada je zajedno sa svojim frulašima, svako veče, izvodio narodne pesme, ali i himnu Kine u znak zahvalnosti ovoj državi zbog njihove podrške Srbiji u borbi protiv korone.

Nakon vesti o njegovom privođenju zbog dodirivanja devojčice po grudima, na društvenim mrežama oglasilo se još nekoliko devojaka koje tvrde da su slične neprijatne situacije doživele s njim kada su bile mlađe.

Policija istražuje da li postoji još slučajeva.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR