Glas Javnosti

BRAT DIJANE HRKALOVIĆ PRETUČEN NA SPLAVU: Nasrnuli na njega SEKIROM, zadobio povredu noge!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Bivša državna sekretarka MUP, Dijana Hrkalović u subotu u ranim jutarnjim satima, između 3 i 3.30 časova dovela je svog brata u Urgentni centar pošto su bili na splavu na kojem je pretučen.

- Rekli su i da je u napadu korišćena sekira. Dijanin brat je bio i na ušivanju - kaže izvor upućen u slučaj.

Nekoliko mladića je skočilo na haubu automobila, počeli su da ga tuku, a u napadu je korišćena i sekira.

- On je tada zadobio povredu noge - kaže naš izvor.

Podsetimo, Dijani Hrkalović se trenutno sudi zbog sumnje da je izvršila krivično delo trgovina uticaja.

Dijana Hrkalović, kao i nekadašnji načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić i drugooptuženi bivši načelnik za specijalne istražne metode Dejan Milenković, od početka suđenja negiraju izvršenje krivičnih dela koja im se stavljaju na teret.

Hrkalović je ranije negirala da poznaje vođu organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka, kao i da ima veze sa ubistvom Vlastimira Miloševića, 30.januara 2017. godine u centru Beograda.

Ona je negirala i navode da je naložila načelniku novosadske policije da Darka Eleza stavi pod operativnu odbradu, kako bi ga zaštitila da ne mogu druge policijske uprave da ga nadziru.


(Foto: Jutjub)

Optužnim predlogom Tužilaštva za organizovani kriminal Hrkalovićka se tereti zbog dva krivična dela trgovina uticajem u produženom trajanju, zbog čega je tužilaštvo tražilo da joj sud izrekne kaznu zatvora od pet godina.

Pored gore navedenog, Hrkalovićeva se tereti da je 2018. godine naložila načelniku Milenkoviću da ne postupi odmah po nalozima sudije za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu i postupajućeg tužioca, koji su tražili da im se dostavi automatska obrada mobilnog telefona Veljka Belivuka, u to vreme okrivljenog za ubistvo Vlastimira Miloševica 30. januara 2017. u Beogradu.

Kasnije je Belivuk pravosnažno oslobođen od tih optužbi, a sada je u pritvoru i optužen je za najbrutalnija krivična dela kao vođa kriminalne grupe "Principi", među kojima je sedam teških ubistava.

Hrkalović se tereti i da je sa bivšim načelnikom Policijske uprave Novi Sad Miloradom Šušnjićem neovlašćeno prisluškivala bosanskog kriminalca Darka Eleza, koji je nedavno izručen iz Srbije Bosni i Hercegovini zbog niza tamo počinjenih krivičnih dela.


Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR