Glas Javnosti

BRAČNI PAR IZ SRBIJE UHAPŠEN U FRANCUSKOJ ZBOG DROGE: Bili na čelu kriminalne organizacije, švercovali kokain i marihuanu!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Srbin i njegova supruga uhapšeni su u ponedeljak u Francuskoj, zbog sumnje da se nalaze na čelu kriminalne organizacije koja se bavi trgovinom droge.

Prema rečima francuskih medija, imaju po 29 godina i žive u Sent-Orensu, jugoistočno od Tuluza.

- Muž i žena su navodno bili na čelu mafijaške organizacije koja se bavila prevozom droge iz Francuske u Španiju i obrnuto. Ova grupa na prismotru istražitelja dospela je u januaru 2019. kada je zaplenjeno 1,2 kilograma kokaina između Atlantskih Pirineja i Španije - navode oni i dodaju da je nakon ove operacije, pokrenuta istraga.

- Dve godine istražitelji su prisluškivali i pratili ljude za koje su mislili da su deo ove kriminalne mreže.

 

Pažnju policije privukao je i muškarac oko tridesetak godina.

- Ovaj čovek je već bio stavljen pod nadzor zbog jednog drugog slučaja, ali je nesmetano nastavio da radi za ovu ekipu. Istražitelji su takođe, uspeli da provale i identifikuju automobile kojima je vršen transport droge između Španije i Francuske - navode tamošnji mediji i nastavljaju:

- Policija je krenula u akciju i u ponedeljak pratila jedan od ovih konvoja. Automobili su se vozili iz španske Malage u francuski Tuluz. Tada su uhapšene tri osobe, uključujući vozača i putnike, a u kolima je nađeno 50 kilograma marihuane. Lisice na ruke stavljene su im na putu do naplatne rampe Sames.

- S druge strane, u Saint-Orensu, u tom trenutku uhapšeni su šef bande, poreklom iz Srbije. Supružnici, kao i njihovi kuriri u petak bi trebalo da se nađu pred tužiocem.

(Glas javnosti) 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR