Glas Javnosti

BRAĆA JOJKE OSTAJU U PRITVORU! Tužilaštvo i dalje sumnja da su umešani u ubistvo

Hronika
Autor: Glas javnosti

Krivično veće Višeg suda u Nišu odbilo je žalbu na određivanje pritvora braći K.M. i K.M. iz Moravca osumnjičenih za učešće u teškom ubistvu Gorana Đokića, njegove supruge Gordane i dvadesetpetogodišnje ćerke Lidije.

Prema nezvaničnim saznanjima, pritvor im neće biti ukinut dok se ne pojavi i treća osoba koju je DŽonić označio kao vozača.

- Žalba je odbijena iz istih onih razloga iz kojih je pritvor i određen. Veće smatra da je sud pravilno odlučio kad je našao da postoje osnovi za određivanje pritvora - saopštio je branilac braće Jojki, advokat Mladen Magdalinić.

Kada tužilaštvo traži da se pritvor odredi, pogotovo kada su u pitanju ovako teška krivična dela, sud najčešće to prihvata i odbija žalbu. Nadam se da će se do isteka meseca dana, koliki je maksimum po donetom rešenju, sud malo više pozabaviti dokazima pre nego što donese odluku o eventualnom produženju ove mere. Jer ti dokazi i kada se pročitaju, to je samo odbrana prvookrivljenog Gorana Džonića, to je jedino što ih tereti. Za petnaestak dana ističe pritvor po donetom rešenju, ukoliko se donese rešenje o produženju ja ću se i na njega žaliti. Očekujem i više od toga, odnosno da se protiv mojih klijenata obustavi istraga. U tom smislu, predložio sam i nove dokaze, zatražio sam da Putevi Srbije daju snimke sa naplatnih stanica na auto-putu za veče ubistva, jer je jedan od njih bio na auto-putu u to vreme - objašnjava Magdelinić.

Da podsetimo, pritvor je braći određen jer postoje okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmestiti ili falsifikovati dokaze ili tragove krivičnog dela ili ako osobite okolnosti ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, saučesnike ili prikrivača. Takođe, razlog za određivanje pritvora je i što je za krivično delo za koje se terete propisana kazna zatvora preko deset godina, te to što je način izvršenja i posledica dela dovela do uznemirenja javnosti.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR