Glas Javnosti

Bizarno! Sahranio oca u kući pa primao njegovu penziju punih osam godina!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Neobičan slučaj iz Zemuna da je muškarac iz Zemuna pre osam godina sahranio svog oca u kući i primao njegovu penziju i svojevoljno to ispričao javnom tužiocu, šokirao je javnost.

D. D. je izjavio u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu da je tokom 2016. godine sam sahranio svog oca u kući, koji je umro prirodnom smrću kao i da nikome to nije prijavio. Tako je mogao sve vreme da podiže očevu penziju, za koju je imao ovlašćenje od ranije.

Osumnjičeni je na saslušanju u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela Prevara iz člana 208. Krivičnog zakonika, saopšteno je iz Tužilaštva. 

Posle ove prijave javni tužilac u saradnji sa policijskim službenicima UKP i drugim nadležnim službama obavio je uviđaj u Ulici Tošin bunar u Beogradu, a telo preminulog je odneto na obdukciju da bi se utvrdio uzrok smrti i isključila mogućnost da je reč o ubistvu. 

D. D. je, kako saznajemo, komšijama pričao da je njegov otac u staračkom domu, da je "zaboravan" tj. da ima Alchajmerovu bolest i da ih uopšte ne bi prepoznao kad bi otišli da ga posete.
Ipak, sa dvojicom advokata otišao je u Tužilaštvo i sve priznao.

On je, kako nezvanično saznajemo, rekao da mu je žao oca, ali da je to učinio jer mu je novac bio potreban.

Kada su policijske ekipe i istražitelji stigli u utorak u dvorište D. D. komšije nisu mogle veruju da je njihov stari komšije godinama mrtav i da počiva u kući. 

- Koliko znamo žalio se da ima srčane probleme i da je sinu dao ovlašćenje da podiže penziju. Imao je dobru penziju, bio je negde direktor ili tako na nekoj rukovodećoj funkciji. Za sve ove godine, možda mu je penzija do sad izašla i do 100.000 - nevoljno pričaju o ovom bizarnom slučaju u komšiliku. 


Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu najavilo je da će preduzeti sve mere iz svoje nadležnosti u cilju prikupljanja dokaza o postojanju krivičnog dela.

Uviđaju je prisustvovao i tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu koji je naložio ekshumaciju posmrtnih ostataka i obdukciju sa toksikologijom.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR