Glas Javnosti

Bila poptuno uračunljiva kada je izvršila ubistvo: Fatalna Sunita ponovo na optuženičkoj klupi!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Svedočenjem dr. Dražena Damjanjuka, specijaliste sudske medicine, nastavljeno je suđenje Suniti Hindić (21) optuženoj za ubistvo Nine Ivankovića (55), vlasnika motela „Villa Ivanković“ u mestu Buna kod Mostara, koje se dogodilo 4. oktobra prošle godine.

Dr. Damjanjuk je rekao da je obdukcijom tela pokojnog Ivankovića utvrđeno da je reč o nasilnoj smrti, koja je nastala usled iskrvarenja.

Ulazna rana, naveo je, nije se lako uočavala, a nalazila se sa unutrašnje strane levog ramena, „gde se ruka spaja s grudnim košem“. Naveo je, takođe, da je Ivanković bio mrtav kada mu je pružana medicinska pomoć, ali i da je matak mogao biti ispaljen i iz apsolutne blizine, kao i iz daljine. Iako će to, rekao je balistika odrediti, ipak, izrazio je lično mišljenje o tome da je metak ispaljen iz daljine, prenosi Avaz.

Prof. dr. Abdulah Kučukalić i prof. dr. Amra Bravo-Mehmedbašić, specijalisti neuropsihijatri izneli su nalaz timskog veštačenja. Oni su, između ostalog naveli, da je Hindić u trenutku izvršenja krivičnog dela bila potpuno uračunljiva.

Njihovom nalazu prigovorila Nada Dalipagić, branilac Sunite Hindić, zatraživši dopunsko veštačenje. Ona je, naime, iznela kako smatra da bi njihov nalaz bio bitno drugačiji da im je iz Tužilaštva HNK dostavljena kompletna dokumentacija.

Konkretno, u nalazu krvi koji je ovim veštacima dostavljen nije pronađeno prisustvo kokaina kod Hindić. Uzorak krvi, kako je to izneseno, uzet je 31 sat nakon počinjenja krivičnog dela, budući da se optužena nalazila u bekstvu.

Kasnijim pretragama, na zahtev odbrane, a što je uvažilo Tužilaštvo HNK, kod Hindić je nakon testiranja kose, od 27. decembra prošle godine, pronađeno prisustvo kokaina.

Sudsko Veće Kantonalnog suda u Mostaru uvažilo je prigovor Dalipagić te će biti sačinjen dopunski nalaz. Veštaci su, ipak, naveli da će za dopunsko veštačenje veoma važno biti to kolika je koncentracija te psihoaktivne supstance, jer, iz nalaza koji im je predočen tokom današnjeg ročišta, to nije bilo vidljivo.

(Izvor: Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR