Glas Javnosti

BEZ POVLASTICA NA SUDU: Legija još najmanje dve godine u Alkatrazu

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Viši sud u Beogradu odlučio je da Milorad Ulemek Legija (51), koji služi kaznu od 40 godina zatvora u požarevačkoj Zabeli, ostane još najmanje dve godine u najstrože čuvanom delu tog zatvora, takozvanom Alkatrazu.

Nekadašnji komandant Jedinice za specijalne operacije, podsetimo, osuđen je na četiri maksimalne kazne od po 40 godina zatvora zbog organizovanja ubistva premijera Zorana Đinđića, krivičnih dela zemunskog klana, četvorostrukog ubistva na Ibarskoj magistrali, kao i zbog ubistva Ivana Stambolića i pokušaja ubistva Vuka Draškovića.

-Izdržavanje kazne zatvora po istom rešenju može trajati najduže dve godine, nakon čega se može ponovo preispitati postojanje razloga da osuđeni izdržava kaznu u ovom delu zatvora - naveo je sud u saopštenju.

Protiv ovog rešenja Ulemek u roku od tri dana može da se žali Apelacionom sudu.

Ulemek je, podsetimo, u "Alkatrazu", u kom važe posebno stroge mere, od 2010. godine i bio je prvi stanovnik ovog "zatvora u zatvoru". On, za razliku od osuđenika koji nisu u ovom delu, nema pravo na ljubavnu sobu, a tek odnedavno on jednom mesečno ima pravo da najbliže članove porodice viđa i s njima razgovara, a da se između njih ne nalazi neprobojno staklo. Stroga pravila ponašanja predviđaju svakodnevne šetnje od dva sata, kao i dva telefonska razgovora mesečno.

(Izvor: Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR