Glas Javnosti

Beogradska kriminalna grupa švercovala migrante u KAMIONU SA ŽITOM, DISALI NA SLAMČICE!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Zbog krijumčarenja migranata uhapšene su tri osobe, I. M. (39), koji se sumnjiči da je organizator ove grupe, kao i G. S. (42) i B. J. (44).

Kako se navodi, oni su prevozili migrante po ceni od 3.800 evra, a krili su ih u kamionima sa žitom.

-Oni se sumnjiče da su od januara do aprila ove godine prevozili migrante u kamionima sa žitom. Migranti su bili tako skriveni da u žitu nisu mogli da dišu jer su bili prekriveni žitom, te jedini način kako su mogli da dođu do daha i prežive na putu iz Srbije ka Italiji jeste da dišu na cevčice- kaže izvor upoznat sa istragom.

Kako se sumnja, oni su migrante prvobitno ilegalno prebacivali u Hrvatsku. Nakon što bi ih prevezli u Hrvatsku i dokopali se Evropske unije, oni su migrantima dalje omogućavali nedozvoljen tranzit preko Hrvatske i Slovenije do Italije. Za svoje usluge oni su migrantima uzimali do 3.800 evra po osobi. Prema njegovim rečima, prilikom pretresa stanova na više lokacija u Beogradu koje su koristili osumnjičeni plicija je pronašla veću količinu oružja.

Oduzeta su im četiri pištolja, skraćena lovačka puška, dva automobila, šest mobilnih telefona i veća količina novca. Takođe, pored veće količine oružja pronađena je i značka policijskog sindikata. Inače, ovo nije prvi put da se migranti prevoze na ovakav način. Prošle godine u maju uhapšena je sedmočlana kriminalna grupa koja je na isti način, sakrivajući ih u žitu, prevozila migrante ka zemljama Evropske unije. Tada su uhapšeni S. P, N. J, P. P, S. J, R. T, S. M. i M. O. zbog sumnje da su za takođe 3.800 evra po čoveku ilegalno prevozili migrante od decembra do aprila 2019. godine.

Kod njih je tada pronađeno i privremeno oduzeto čak 22.000 evra i 440.000 dinara, više mobilnih telefona i falsifikovanih isprava. Osumnjičena trojka krijumčara migranata nakon hapšenja uz krivičnu prijavu privedena je Tužilaštvu za organizovani kriminal, nakon čega im je određen pritvor do 30 dana.

(Izvor: Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR