Glas Javnosti

BELIVUKOVI SARADNICI PRIPREMALI LIKVIDACIJU PODMETANJEM BOMBE? Proverava se kome je bila namenjena!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Prilikom pretresa kuće Vibora K. (42) iz Koteža pronađena je bomba. Policija je Vibora K. za kojim se traga, označila kao saradnika uhapšenog Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a proverava se kome je bomba bila namenjena.

Jedan od najbližih saradnika Veljka Belivuka  imao je eksplozivnu napravu sa magnetom i daljinskim upravljačem.

Bomba koja je pronađena prilikom pretresa kuće Vibora K. (42) iz Koteža, za kojim traga policija, najverovatnije je bila pripremljena za likvidaciju. 

Podsetimo, policija je 20. maja uhapsila šestoricu muškaraca, za koje se sumnja da su takođe saradnici Belivukovog klana. I kod njih su pronađeni droga i oružje, ali i više mobilnih telefona, računara, kao i novac. Svetozar Vujačić, savetnik ministra policije, objasnio je da su uhapšeni članovi kriminalne grupe koji su bili spoljni saradnici.

 

- Sumnja se da su oni radili neke sitne stvari, poput odnošenja i donošenja, ali i da su radili na skrivanju preostalih dokaza koji bi mogli da terete Belivuka - navodi Vujačić za Kurir. 
U kući osumnjičenog Vibora K. nađena je veća količina oružja i droge, ali i eksploziv sa magnetom i daljinskim upravljačem. 

-Proverava se ko je trebalo da bude meta odbeglog saradnika surovog klana, otkriva izvor pomenutog medija. 

- Pronađena je kompletna oprema koju bi koristio neko ko se priprema da izvrši najteži zločin. U ne tako davnoj prošlosti, bilo je više likvidacija koje su se dogodile upravo tako što je pod automobil žrtve podmetan eksploziv, koji je potom daljinski aktiviran. Takva naprava, sa magnetom i daljinskim upravljačem, nađena je kod Vibora K., i, po svemu sudeći, bila je spremna za korišćenje, a njena razorna moć bila bi dovoljna da ubije nekoga u automobilu - podseća izvor i objašnjava da je u kući bila i fantomka, ali i napunjeno oružje. Nađene su dve ručne bombe M-75, pištolj "glok", revolver, šest okvira za automatsku pušku, od kojih su tri bila napunjena municijom, prazan okvir za "hekler", automatski pištolj i municija. 

 

- Pištolji će odmah biti poslati na veštačenje, kako bi se utvrdilo da li su možda već korišćeni u izvršenju krivičnog dela. I oduzeta bomba biće poslata na veštačenje, kako bi se utvrdio ko je sve bio u kontaktu s njom - dodaje sagovornik iz istrage.

Prema njegovim rečima, operativne informacije ukazuju da je odbegli blisko sarađivao sa Belivukom i Miljkovićem, koji su u pritvoru od 4. februara.

- Vibor K. bio je neko vreme pod prismotrom policije, zbog sumnje da je blisko sarađivao sa vođama jedne od najbrutalnijih kriminalnih grupa u regionu. On nije uhapšen sa njima i za sada se ne dovodi u vezu sa otmicama, brutalnim mučenjima i ubistvima u kući u Ritopeku, ali se sumnja da je učestvovao u drugim krivičnim delima - dodaje sagovornik.

 

Kako navodi, ne isključuje se ni mogućnost da su vođe klana iz pritvora dale zadatak Viboru K.

- Činjenica je da još uvek postoje saradnici grupe koji su na slobodi, ali i oni koji bi mogli da budu nezgodni svedoci za njih. Još uvek se sve sumnje proveravaju - dodaje sagovornik Kurira i podseća da posle hapšenja Belivuka, kao i raspisivanja poternice za vođom kavačkog klana Radojem Zvicerom, kriminalna grupa pokušava da se reorganizuje i nastavi poslove sa oružjem i drogom.

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR