Glas Javnosti
posta

BELIVUKOV SARADNIK U KUPEU VOZA ZAKLAO NAVIJAČA: Velja Nevolja doveo Hrvatina u svoj KLAN da mu napravi VOJSKU?!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Bivši vođa navijača FK Rad, Bojan Hrvatin, uhapšen je zbog povezanosti sa kriminalnim klanom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i njihovom frakcijom Principi, a kako se sumnja, on se odmah po izlasku sa robije u maju prošle godine, pridružio ovoj kriminalnoj organizaciji.

Veruje se da ga je u klan ubacio Belivuk, koji je nekada bio navijač Rada i da se sa Hrvatinom poznaje još od tada

Hrvatinu se na teret stavlja udruživanje radi vršenja krivičnih dela, saznaje Kurir. 

Inače, Bojan je u avgustu 2005. ubio Bojana Majića, navijača FK Voždovac, na železničkoj stanici u Rakovici. Za ovaj zločin on je iza rešetaka proveo skoro 14 godina, a na slobodi je od maja 2020.

- Hrvatin je nekada kao vođa Rada bio veoma jak u navijački krugovima, ali je 2006. završio u zatvoru. Nakon ubistva Aleksandra Stankovića u oktobru 2016. Belivuk preuzima palicu nad Partizanovim navijačima i postaje veoma uticajan i navodno već tada vrbuje Hrvatina - kaže sagovornik pomenutog portala i nastavlja:

- Sumnja se da otad kreće njihova saradnja. Pretpostavlja se da je Bojan dobijao instrukcije od Belivuka preko kriptovanih telefona. On dodaje da neretko navijači Rada i Partizana blisko sarađuju zbog kriminalnih dela.

- Ne treba da čudi kombinacija na relaciji Belivuk-Hrvatin jer je i sam Belivuk pre dolaska na južnu tribinu bio aktivan navijač Rada. Sumnja se da je Bojan nalazio Belivuku podmladak i da je tako jednim delom nastala Veljina vojska. Nalazio mu je ljude za dilovanje droge, za uterivanje dugova, a navodno i za likvidacije - kaže izvor.

 

Podsetimo, Belivuk i Miljković uhapšeni su 4. februara zbog najmonstruoznijih dela - trgovina drogom, iznuda, otmice, mučenje, ubistva, a radili su kao beogradska ispostava kavačkog klana, na čijem čelu su uhapšeni Slobodan Kašćelan i odbegli Radoje Zvicer.

Da su navijači Rada i Belivukovi Principi povezani, pisala je i crnogorska Pobjeda, koja je istakla da su "kavčani" angažovali navijače Rada da likvidiraju "škaljarce".

- Crnogorski istražitelji došli su do saznanja da iza egzekucije Igora Dedovića, vođe škaljarskog klana, i Stevana Stamatovića u Atini 19. januara 2020, kao i ubistva 23. jula na Krfu Alana Kožara i Damira Hadžića, stoji nekolicina članova navijačke grupe FK Rad - navela je tad Pobjeda i dodala:

- Ovi navijači ne prezaju ni od čega - otimaju, muče, sakate i delove tela sakrivaju na različitim lokacijama. Ova brutalnost prelazi sve granice, a oni šalju poruku da se ničeg ne boje.

Svirepo ubistvo Bojana Majića, člana navijačke grupe Invalidi, koja je bodrila FK Voždovac, a sa kojima su navijači Rada bili su u zavadi, krenuo je sa još jednim prijateljem vozom na utakmicu Zeta - Voždovac. Oni su se ukrcali na voz Beograd-Bar, ali na stanici u Rakovici u voz je upala grupa navijača Rada.

- U jednom kupeu su se sreli Majić, njegov prijatelj i četvorica navijača Rada, među kojima i Bojan Hrvatin. Prvo je počela svađa koja je ubrzo prerasla u tuču. Hrvatin je potegao nož i nekoliko puta, s leđa, ubo Majića u vrat i rame. Teško ranjeni mladić preminuo je na putu do bolnice - podseća izvor i dodaje da se Hrvatin krio nešto više od godinu dana.

 

Prvostepenom presudom Višeg suda u Beogradu 2011. Bojan Hrvatin osuđen je zbog teškog ubistva na 30 godina. U martu 2012. Apelacioni sud donosi novu presudu kojom je Hrvatinu kazna prepolovljena na 15 godina zatvora.

Početkom avgusta ističe period od šest meseci pritvora koji je određen uhapšenoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, nakon čega sledi podizanje optužnice.

- Optužnica će biti veoma opširna i koncizna, trebalo bi da bude ispisana na čak hiljadu strana. Optužnicom bi trebalo da budu obuhvaćeni i svi logističari koji se i sada spominju u javnosti. Optužnica će biti argumentovana, detaljna, precizna i na čvrstim temeljima. Njome će biti obuhvaćeni i ljudi iz policijskih i državnih struktura. Ne bi trebalo da licitiramo sa imenima, ali svi znamo ko je spominjan kao logističar i ko je na razne načine pomagao Veljinoj grupi. Optužnica neće zaobići nikoga, pa ni onog ko je samo delom učestvovao u zločinima - rekao je za Pink Predrag Jeremić, glavni urednik portala Embargo, i dodao:

- Poruka Specijalnog suda i tužioca biće da zaštićenih nema, da država Srbija povlači crtu i da nema tolerancije u borbi protiv organizovanog kriminala. Spekuliše se da će optužnica biti sastavljena i na osnovu izjava svedoka-saradnika, nezvanično se pominje i da je dvoje svedoka-saradnika, ali sve je nezvanično.

(Glas javnosti/Kurir) 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR