Glas Javnosti

BELIVUKOV KLAN OSUMNJIČEN ZA JOŠ DVA UBISTVA U RITOPEKU? Otkriveni detalji SUROVIH LIKVIDACIJA i način na koji su žrtve namamljene!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja i pripadnici njegove kriminalne grupe, pored ubistva Zdravka Radojevića, Milana Ljepoje i Gorana Veličkovića, osumnjičeni su i za likvidacije Lazara Vukićevića i Aleksandra Gligorijevića Pukija, saznaje „Politika”.

U rešenju o proširenju istrage Tužilaštva za organizovani kriminal navode se detalji surovih ubistava, a opisan je i način na koje su žrtve namamljene i odvezene u kuću u Ulici Livadice broj tri u beogradskom prigradskom naselju Ritopek.

Iz dokumenta tužilaštva, proizlazi da su i Vukićević i Gligorijević likvidirani jer su pripadali suparničkoj ekipi od one koju je predvodio Belivuk i zato što su njeni članovi pratili Belivuka i Miljkovića, a potom i planirali njihovo ubistvo.

„Osumnjičeni su 14. oktobra 2020. na prevaru, a u dogovoru sa Belivukom i Miljkovićem, namamili Vukićevića da dođe na sastanak sa Nemanjom Đurićem u Radničku ulicu u Beogradu, koji ga je potom odveo do kuće u Ritopeku koju je pripadnicima Belivukove grupe stavio na raspolaganje Vlada Draganić”, navodi se u dokumentu tužilaštva.

 

Pre nego što je Đurić dovezao Vukićevića do kuće u prigradskom naselju, u nju su došli okrivljeni Srđan Lalić, Marko i Miloš Budimir, Vlada Draganić, Dejan Tešić i više za sada nepoznatih osoba kako bi se spremili za likvidaciju. Nakon što su ubili Vukićevića, tvrdi tužilaštvo, osumnjičeni su pokušali da unište tragove zločina tako što su prostoriju brisali hemijskim sredstvima.

Aleksandar Gligorijević Puki, prema tvrdnjama tužilaštva, ubijen je 16. juna prošle godine iz gotovo istih razloga i po istom scenariju. Kako tvrdi tužilaštvo, Belivuk i Miljković došli su do saznanja da Gligorijević suparničkoj navijačkoj grupi odaje informacije kuda se oni kreću i da planiraju da ih usmrte pucajući iz „snajpera”.

 

„Belivuk i Miljković su toga dana na prevaru namamili Gligorijevića da oko 12 časova dođe na sastanak sa okrivljenim Markom Budimirom u Beton-halu. Posle izvesnog vremena, Budimir je odvezao Gligorijevića do kuće u Ritopeku u kojoj su već bili Belivuk, Draganić, Nikola Spasojević, Nebojša Janković, Srđan Lalić, Miloš Budimir i više nepoznatih osoba. Gligorijević je ubrzo ubijen iz bezobzirne osvete. Osumnjičeni su izvršenje krivičnog dela pokušali da prikriju tako što su Gligorijevićevu odeću isekli i stavili u kesu, a zatim upakovali u svoja vozila i odvezli u nepoznatom pravcu. Prostoriju u kojoj je zločin izvršen posuli su različitim hemijskim sredstvima kako bi uništili tragove – navode iz tužilaštva.

Likvidirani Gligorijević, kako su mediji ranije izveštavali, bio je predsednik FK „Tekstilac” iz Odžaka. Po objavama na društvenim mrežama moglo je da se zaključi da je blizak Belivuku s obzirom na to da je često objavljivao zajedničke fotografije.

Prema policijskim informacijama, bio je zadužen za navijače Partizana sa severa Srbije. Na društvenim mrežama, verovatno da bi se približio Belivuku, naglašavao je da je pripadnik navijačke grupe „Principi” koju je predvodio Belivuk.

 

Gligorijević je 2004. bio osuđen na 15 godina zatvora kao pripadnik novosadske kriminalne grupe „Firma”.

Za razliku od njega koji se eksponirao na društvenim mrežama, Vukićević to nije radio. Javnost je za njega prvi put čula 2019. kada je na automobil „porše” koji je koristio, a koji je inače bio u vlasništvu njegovog oca, postavljena bomba koja je eksplodirala, ali je vozilo bilo prazno. Kako se tada spekulisalo, eksplozivna naprava aktivirana daljinskim upravljačem bila mu je opomena.

Tri meseca pre postavljanja bombe, Vukićević je izašao sa izdržavanja zatvorske kazne zbog napada na Nikolu Vavića, brata Aleksandra Vavića, vođe navijačke grupe „Alkatraz”. Istragu povodom sukoba najpre je vodilo Više javno tužilaštvo u Beogradu zbog pokušaja ubistva. Međutim, predmet je „spušten” nižoj instanci – Prvom osnovnom tužilaštvu koje je Vukićevića osumnjičilo za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i dva dela lake povrede. On je u avgustu iste godine sa tužilaštvom zaključio sporazum o priznanju krivičnog dela na osnovu kojeg je osuđen na jedinstvenu kaznu od godinu i osam meseci zatvora.

Vukićević je dovođen u vezu i sa ubijenima Aleksandrom Šarcem i Aleksandrom Halabrinom.

(Glas javnosti) 

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR