Glas Javnosti

BELIVUK KORISTIO ISTI AUTOMOBIL I TABLICE KAO DIREKTOR POLICIJE: Ovako je Papić pomogao da BLINDIRANI AUDI ne bude kontrolisan!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Viši sud u Beogradu juče je odredio pritvor Goranu Papiću, bivšem zameniku načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK).

Kako se već navodilo, on je uhapšen zbog blindiranog "audija A8" koji je pripadao Veljku Belivuku.

Takođe, na ova kola Velja Nevolja je po potrebi stavljao lažne tablice sa registarskim oznakama koje ima i direktor policije Vladimir Rebić.

Luksuzni blindirani automobil koristili su Belivuk i njegova desna ruka i blizak prijatelj Marko Miljković Mare.

Papić se tereti da je 15. aprila prošle godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u, urgurao da se ne pretresa vozilo Belivuka. Papić je, navodno, od tadašnjeg rukovodioca u Policijskoj upravi za grad Beograd zatražio i da se Belivuku, koji je u tom trenutku bio u pritvoru, vrati privremeno oduzeto vozilo. I - "audi A8" je istog dana vraćen Velji Nevolji.

Veljko Belivuk je uspevao da izbegne policijske kontrole upravo zbog dva siva "audija" koji su potpuno isti kao i vozilo direktora policije Vladimira Rebića. Niko nije zaustavljao Velju Nevolju misleći da je posredi službeni automobil, jer je pritom koristio lažne tablice sa istim oznakama koje ima i Rebić, piše Blic.

Papić nije jedini policajac koji se sumnjiči da je pomagao kriminalnoj grupi Belivuka. Za sada su razotkriveni Predrag Lajić, koji je bio načelnika Odeljenja za droge SBPOK, i Bojan Vasiljevski, inspektor i v. d. šefa odseka za droge.

U trenutku hapšenja, na početku cele akcije protiv grupe Velje Nevolje, obojica su bili aktivni policajci, ali je Lajić neposredno pre toga smenjen sa funckije načelnika Odeljenja za suzbijanje organizovanog krijumčarenja opojnih droga.

Osim aktivnih policajaca, među uhapšenima je i Dragan Sekulić, bivši policajac iz Loznice, koji je u međuvremenu promenio identitet i sada se zove Vlado Georgiev, identično kao nekad popularni šlager pevač.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR