Glas Javnosti

Bebu umotala u kesu od praška i ostavila na smetlištu: Tužilaštvo za porodilju traži 18 meseci

Hronika
Autor: Glas javnosti

Osnovno javno tužilaštvo u Brusu podnelo je optužni predlog protiv J. Đ.(21), iz mesta Batote, zbog krivičnog dela ubistvo deteta pri porođaju. Meštanka bruskog sela odgovaraće pred sudom na optužbe da je nakon porođaja svoju bebu umotala u peškir, a onda i u PVC kesu od praška i ostavila na smetlištu, gde je novorođenče i preminulo.

Tužilaštvo je zatražilo kaznu zatvora od 18 meseci.

- Naš predlog je da bude osuđena na kaznu zatvora - navodi Milan Mihajlović, javni tužilac OJT Brus. Za krivično delo ubistvo deteta pri porođaju zaprećena je kazna od šest meseci do pet godina.

Rezultati obdukcije su, pokazali da je beba rođena živa. U detaljnom iskazu, koji je optužena dala u tužilaštvu, navedeno je, između ostalog, da se porodila u kupatilu, a da je onda bebu, bez saučesnika, odnela na smetlište, koje se nalazi na 100 metara od njene porodične kuće. Ispričala je da je beba davala znake živote.

J. Đ. je pokazala kajanje zbog svega što se dogodilo. Otac bebe, prema njenoj priči, nije znao za trudnoću, budući da su u međuvremenu i prekinuli vezu.

(Izvor: Telegraf)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR