Glas Javnosti
posta

Baka ubijenih dečaka sa Cetinja očajna: Bože, njegove si zaštitio, a moje u grob poslao

Hronika
Autor: Glas javnosti/kurir

Vesna Pejović, koja je u masakru na Cetinju ostala bez ćerke Nataše (35) i unuka Mašana (11) i Marka (8) napisala "da je prošlo šesdeset dana tuge, plača i jauka"

Navršila su se dva meseca od najvećeg masakra na Cetinju, kada je pomahnitali Vuk Borilović (35) ubio desetoro ljudi, a ranio šestoro. Njegove prve žrtve bile su Nataša Pejović Martinović (35) i njena dva sina, Mašan (11) i Marko (8), koji su bili Borilovićevi podstanari.

Da bol i tuga ne prolaze i da nema reči utehe, govore tužne i potresne reči Natašine majke, a bake ubijenih dečaka, Vesne Pejović, koja je na Fejsbuku napisala da je prošlo "šezdeset dana doživotnih rana, tuge, plača, dozivanja i jauka".

Život bez cilja

- Patićemo za vama do groba. Kada mi kažu moraš dalje, ja to znam, i pokušam da krenem, ali mi dah zastane pa se borim za vazduh. Tuge moje, ne mogu da živim bez vas, a da te Bože ima ne bi me osudio na ovoliku tugu - napisala je neutešna Vesna, a zatim deo svoje poruke posvetila prerano izgubljenim unucima:

- Baba vas traži u svakom kutku kuće, jer nekad smo se igrali žmurke. Ljubim sve vaše igračke, jer vam je sve ostalo gde je vaša mala ruka ostavila. Nadam se da će ovaj surovi Bog koji me je rastavio od vas, biti milostiv tamo gore, pa će nas opet sastaviti.

Nesrećna žena dotakla se i porodice Borilović, a dželata svoje porodice nazvala je monstrumom.

- Krvnička kuća se iskopala, nema od njih ni traga, ni glasa. Bože, njegove si zaštitio, a moje u grob poslao. Ali to ti se samo čini, ovaj put ću ja biti jača od tvoje sile, jer sam majka i njihova baba - napisala je ona, pa dodala:

- Kukaće i monstrumova majka, kao što ja kukam za njima. I da se sakrijete u mišju rupu, naći ću vas. Nikad ti se više neću pomoliti, Bože. Tuge naše, da vam je samo znati koliko vam vaš Roki pati, koliko je slomljen, njegov život je bez cilja.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR