Glas Javnosti

BAHATI VOZAČ SA KARABURME IPAK IZA REŠETAKA: Uvažena žalba Tužilaštva Lazaru G. određen pritvor

Hronika
Autor: Glas javnosti

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu Krivično vanraspravno veće uvažilo je danas žalbu Prvog osnovnog javnog tužilaštva i odredilo pritvor do 30 dana Lazaru G. (38) koji je osumnjičen da je 18. jula u večernjim časovima na Karaburmi naleteo na oca i dvoje dece na pešačkom prelazu, od kojih je jedno dete preminulo.

Prema rečima Bojane Stanković portparolke Prvog osnovnog suda u Beogradu odlukom veća preinačeno rešenje sudije za prethodni postupak i da je osumnjičenom određen pritvor koji će se računati od dana i časa lišenja slobode.

Kako se navodi ovom odlukom je ukinuta mera zabrane napuštanja boravišta bez odobrenja suda i privremeno oduzimanje vozačke dozvole koju je umesto pritvora u sredu Lazaru G. odredio sudija za prethodni postupak, prenosi Kurir.

Odlukom veća danas mu je određen pritvor zbog opasnosti od bekstva i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo.

 

Prvo osnovno javno tužilaštvo, podsetimo, uložilo je danas žalbu na rešenje Prvog osnovnog suda kojim je odbijen predlog za određivanje pritvora Lazaru G. (38), koji je pregazio dva dečaka na Karaburmi, kao neosnovan, a kojim je sud osumnjičenom odredio meru zabrane napuštanja boravišta uz privremeno oduzimanje vozačke dozvole.

Jedan od dvojice dečaka koje je bahati vozač u nedelju uveče pokosio na Karaburmi, devetogodišnji Stefan B, juče je preminuo od posledica zadobijenih povreda.

U ulici Marijane Gregoran na Karaburmi od juče su okupljeni građani  koji izražavaju nezadovoljstvo što je vozač koji ga je automobilom udario na slobodi i tugu zbog smrti devetogodišnjeg dečaka koji je poginuo.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR