Glas Javnosti

Autor serije 'JUGOSLOVENKA' PRETUČEN I OPLJAČKAN na Hvaru

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Autor i producent serije "Jugoslovenka", Roman Majetić, pretučen je i pokraden u villi na Hvaru koja je bila iznajmljena za potrebe realizacije ovog projekta.

Majetić je i autor serije "Crveni Mesec" koja je oborila sve rekorde gledanosti prikazivanje na Pink televiziji.

Prema pisanju hrvatskih medija, Majetić je prijavio policiji Veljka Drinkovića, vlasnika vile u kojoj je odseo sa ekipom serije.

Majetić je, navodi se, u policijskoj prijavi naveo da ga je Drinković sa svojim batinašima fizički napao i da je tom prilikom pokraden.

Majetić je Drinkovića prijavio u petak , a policija je potvrdila da su dve osobe privedene u Policijsku stanicu Hvar i da je u toku kriminalističko istraživanje zbog, kako navode, protivpravne naplate.

Advokat Drinkovića nije hteo da komentariše ovaj slučaj, već da će to učiniti danas.

Prema informacijama dobijenim iz firme Roman Production d.o.o., čiji je vlasnik Majetić, a Drinković je upao nepozvan u vilu u kojoj je bila smeštena ekipa serije u pratnji dvojice unajmljenih batinaša.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 

Објава коју дели Majetic Roman (@majeticroman) дана

Oni su, dodaje se, bez osnova i povoda fizički napali Majetića i brutalno su ga izudarali šakama, a nakon što je pao na zemlju, Drinković ga je udarao nogama.

Potom su, fizički nasrnuli i na scenografkinju serije.

Udarili su je pred njenim maloletnim detetom i protivzakonito i na silu izbacili ih iz kuće koja je uredno iznajmljena i plaćena do 5. avgusta.

Za iznajmljivanje je plaćeno 27.000 evra.

Do dolaska policije Drinković i njegovi pomagači su ukrali novčanik Romana Majetića sa svim dokumentima, 10.000 evra, nekoliko hiljada kuna, uništili su opremu vrednu nekoliko desetina hiljada evra.

Čak su, kažu, ispraznili i frižidere, rečeno je u Majetićevoj firmi.

Razočaran je ulogom medija u sporu oko korištenja vile koji traje već nekoliko sedmica otkako je Drinković shvatio da će se u objektu snimati serija.

Protiv napada je podneta krivična prijava u skladu sa težinom i ozbiljnošću počinjenih krivičnih dela, a dalje postupanje je u rukama hrvatskih državnih organa.

-Zahvaljujemo državnim institučijama i lokalnim vlastima na pruženoj pomoći, ponajpre policiji na pruženoj profesionalnoj pomoći, kao i svim divnim ljudima na ostvrvu koji su nam pružili podršku- navodi Majetić.

Incident je doveo u pitanje daljnje snimanje Jugoslovenke na Hvaru.

-Zbog navedenih događaja i brige za bezbednost glumaca i članova ekipe odlučili smo da veći deo ekipe već sutra vratimo u Beograd, a do tada ćemo doneti i konačnu odluku o tome hoćemo li definitivno prekinuti snimanje- kazao je Majetić.

Nekadašnjim kolegama novinarima sugerisao je da razmisle o vlastitoj odgovornosti za ovu situaciju i uopšte za potrebom stvaranja skandala po svaku cenu na način da se ugrozi ovaj hvale vredan projekat.

(Izvor: Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR